Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 13:49

Έφτασε η ώρα για το νέο άλμπουμ των Calexico

Written by 

Προσοχή! Αυτό το άρθρο θα είναι άκρως ταξιδιάρικο. Όποιος ζαλίζεται στις στροφές ας πάρει μια δραμαμίνη (ποτέ υποκατάστατα, τύπου τσίχλας που μουδιάζουν τη γλώσσα). Όποιος πάλι προτιμάει καναπέ και μασούλημα, δεκτό. Μπορεί να μη συνεχίσει να διαβάζει, εκτός αν μεταμορφώσουμε τον καναπέ σε Volkswagen... το μασούλημα μπορεί να απογειώσει και τη φαντασία μας. Είστε έτοιμοι;
Θα πάμε λίγο μακριά, ελπίζω να έχετε πάρει τα απαραίτητα όπως αντηλιακό,τσιγάρα, το αγόρι ή το κορίτσι σας (προαιρετικά) και τεκίλα (υποχρεωτικά).
Ο ήλιος καυτός, η άμμος άπειρη, στον ορίζοντα βλέπουμε έναν τεράστιο άδειο δρόμο με κάκτους να τον περιβάλλουν και το αυτοκίνητο σκίζει την άσφαλτο με προορισμό το Calexico, μια πόλη της California στα αμερικανικά σύνορα με το Mexico. Εκεί που διασχίζουμε τους αμμόλοφους ακούγεται το «Tres Avisos» και δεν ξέρω αν το νιώσατε και εσείς, αλλά κάποιος μας ακολουθεί. Οι παλμοί επιταχύνουν, η αδρεναλίνη έχει χτυπήσει κόκκινο και ξαφνικά μπαίνει το «El Picador» με το συναίσθημα να κορυφώνεται. Αλλά ας χαλαρώσουμε, δεν ήταν παρά μόνο το τραγούδι. Ας ακούσουμε το «Banderilla» να πάει η καρδιά στη θέση της. Ο ουρανός έχει πάρει τα χρώματα του μενεξέ, με πορτοκαλί πινελιές. Ένα αεράκι μάς χαϊδεύει τον λαιμό και μας ξεσηκώνει να χορέψουμε σε latin ρυθμούς.
Φτάσαμε στην Αριζόνα. Να και τα παιδιά, ο Burns και ο Convertino. Καλά, τι timing; Εσάς ακούγαμε τώρα στο αυτοκίνητο. Τι μάθαμε; Θα βγάλετε και καινούργιο δισκάκι;
Ναι, λοιπόν, είναι γεγονός, ύστερα από τριετή δισκογραφική απουσία οι Calexico επιστρέφουν με το καινούργιο τους ανανεωμένο album με τίτλο «The Thread That Keeps Us». Και λέω ανανεωμένο γιατί μας φέρνουν πιο groovy και χαρούμενους ήχους με παραμορφώσεις που δεν μας είχαν συνηθίσει. Βέβαια, δεν χάνουv την ταυτότητά τους και συνεχίζουν στους λάτιν ρυθμούς προσθέτοντας κάποιες λούπες και φωνητικά. Ακούγοντας τα τρία singles που έχουν προηγουμένως βγει στο φως, «Under The Wheels», «Voices In The Field» και το «End Of The World With You» (που ξεχώρισα σαν πιστή της αγάπης) καταλαβαίνουμε πως αυτό το δίδυμο δεν στερεύει ποτέ από έμπνευση, πειραματίζεται και εξελίσσεται παρόλο που είναι ενεργοί σχεδόν 20 χρόνια (δεν είναι και λίγα). Ο «θόρυβος» σε συνδυασμό με το νόημα των στίχων αντιπροσωπεύουν την πάλη του φωτός με το σκοτάδι, την αβεβαιότητα και το χάος της σημερινής πραγματικότητας... Από την άλλη, η τέλεια αρμονία μουσικής με τη λυρικότητα του Burns σε αφυπνίζουν και σε επαναφέρουν στη ζωή.
Love in the age of the extremes. Και το ταξίδι συνεχίζεται...

The Thread That Keeps Us Tracklist:
01. End of the World with You
02. Voices in the Field
03. Bridge to Nowhere
04. Spinball
05. Under the Wheels
06. The Town & Miss Lorraine
07. Flores y Tamales
08. Another Space
09. Unconditional Waltz
10. Girl in the Forest
11. Eyes Wide Awake
12. Dead in the Water
13. Shortboard
14. Thrown to the Wild
15. Music Box

Κική Ψαράκη

 

Η Κική Ψαράκη το μόνο σίγουρο είναι πως γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ιδανικά θα ήταν, να ζούσε πριν 50 χρόνια κάπου στο Λονδίνο. Για όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Σήμερα θέλει να αρχίσει μαθήματα κιθάρας, αύριο να πάει σε σχολή αναρρίχησης, την πέμπτη να γραφτεί στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων και σε έξι μήνες μπορεί να θέλει να γίνει αγρότισσα σε κάποιο χωριό της Ιρλανδίας.
Όνειρο ζωής της είναι να κάνει το δικό της μπισκοτάδικο-καφέ που εννοείται θα παίζει τις καλύτερες μουσικές της πόλης, μιλώντας πάντα αντικειμενικά και θα φτιάχνει τα πιο νόστιμα μπισκότα του πλανήτη.
Μέχρι τότε προσεύχεται κάθε μέρα, ανάβει λαμπάδες, φιλάει εικόνες, γονατίζει ταπεινά και προσκυνάει τον Θεό Morrissey.  Ευλόγησον!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα