Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 15:44

“7” είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ των λατρεμένων Beach House

Written by 

Αν υπάρχει μια σταθερά στην εποχή που όλοι σχεδόν οι καλλιτέχνες της indie (εντός και εκτός εισαγωγικών) στρέφονται προς τη synth pop και τη disco για να απευθυνθούν σε ευρύτερα ακροατήρια, αυτή ίσως είναι οι Beach House. Παρά το γεγονός όμως ότι μένουν πιστοί στο ύφος τους, στην multilayered dream pop που συνοδεύεται από την υπέροχη φωνή της Victoria Legrand, κάθε δουλειά τους έχει κάτι το διαφορετικό. Από την αθώα και λιτή δουλειά του ομώνυμου, ντεμπούτου άλμπουμ τους το 2006 στην (κατ’ εμέ) κορύφωση της δημιουργικότητάς τους με το θεσπέσιο Bloom το 2012 και τη διπλή κυκλοφορία δύο άλμπουμ μέσα σε δύο μήνες (!) το 2015, οι Beach House φιλοτεχνούν πίνακες με την ίδια περίπου αισθητική, αλλά με διαφορετικό χρώμα και περιεχόμενο.

Με ιδιαίτερη χαρά ο υπογράφων, αλλά και χιλιάδες φίλοι τους πληροφορήθηκαν πως δυόμιση περίπου χρόνια μετά την διπλή κυκλοφορία των Depression Cherry και Thank Your Lucky Stars, οι Beach House κυκλοφορούν το έβδομο άλμπουμ της καριέρας τους με τίτλο …7! Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε χωρίς παραγωγό (για να συντηρηθεί η δημιουργικότητα του ντουέτου), ενώ αντί να τελειώσει ο δίσκος με τη μία, σε ένα session, το ντουέτο Scally-Legrand προτίμησε να εργαστεί με «μπουκέτα» κομματιών σε πέντε μίνι ηχογραφήσεις. Η κυκλοφορία του από τη Sub Pop θα γίνει στις 11 Μαΐου.

Ήδη οι Beach House έχουν δώσει στη δημοσιότητα το Lemon Glow, ενώ με την ανακοίνωση των λεπτομερειών για το δίσκο, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε το ονειρώδες Dive.

Το tracklist έχει ως εξής:

1.  "Dark Spring" 

2.  "Pay No Mind" 

3.  "Lemon Glow"          

4.   "L'Inconnue"

5.   "Drunk in LA"        

6.   "Dive" 4:25

7.    "Black Car"   

8.    "Love Your Smile"    

9.    "Woo" 4:14

10.   "Girl of the Year"      

11.    "Last Ride"   


Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα