Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 13:25

Ο Ritchie Blackmore παρουσίασε το νέο κομμάτι των Rainbow

Written by 

Η τελευταία φορά που ακούσαμε νέο υλικό από τους Rainbow του Ritchie Blackmore ήταν το 1995 όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος Stranger in Us All (ο οποίος δεν ενθουσίασε τα πλήθη, αν και είχε καλές στιγμές). Τώρα που το γκρουπ επέστρεψε στη δράση, έφτασε η στιγμή να ακούσουμε μια νέα σύνθεση. Ονομάζεται Waiting for A Sign και θα περιέχεται στο επερχόμενο live άλμπουμ Memories in Rock II. Ακούγοντας το κομμάτι, μας έφερε στο μυαλό ένα συνδυασμό σύγχρονων Deep Purple με φωνητικά… Dio (ο νέος τραγουδιστής των Rainbow Ronnie Romero είναι σίγουρα ταλαντούχος αλλά η ερμηνεία του μοιάζει ανατριχιαστικά με Ronnie James Dio, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…).

Να σημειώσουμε, επίσης, πως ο Blackmore σε πρόσφατη συνέντευξη του χαρακτήρισε την παρούσα σύνθεση των Rainbow την κορυφαία που είχαν ποτέ (εντάξει, γελάνε και οι πέτρες…). H προ διετίας επανενεργοποίηση του ονόματος Rainbow είχε γίνει, κατά δήλωση του ίδιου, για λίγες μόνο συναυλίες, ωστόσο, ο θρυλικός κιθαρίστας δεν είναι απολύτως ξεκάθαρος αυτή τη στιγμή για το τι μέλλει γενέσθαι (πληροφοριακά, ο Blackmore τον επόμενο μήνα γίνεται 73).

Όπως και να έχει, όσο υπάρχει η διάθεση του Blackmore να παίζει με τους Rainbow, θα υπάρχουν πολλοί που θα εύχονται (έστω και κρυφά) να τους δούμε ζωντανά και στα μέρη μας, αν και το οικονομικό ρίσκο θα ήταν τεράστιο για οποιονδήποτε promoter.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το Waiting For a Sign και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

 

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα