Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 22:27

Νέο άλμπουμ από τους Blur; Ρωτήστε τον Damon Albarn...

Written by 

Όχι, δεν είναι άλλη μία από αυτές τις μη ειδήσεις του καλοκαιριού. Ο δίσκος των Blur δεν ανήκει στην σφαίρα του ιδεατού. Το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει όχι ένα, όχι δύο αλλά 15 ολοκαίνουρια κομμάτια ήδη από τον Μάιο του 2013 στο Χονγκ Κονγκ (φημισμένο για τις κλασικές rock ηχογραφήσεις που έχoυν γίνει εκεί...). Όμως πέραν αυτής της ηχογράφησης, ουδέν νεώτερο έχει ανακοινωθεί. Η όλη απραξία εξελίχθηκε σε ανησυχία για τους fans, αφού μιλώντας στις 30 Ιουλίου στην NME ο Damon Albarn δήλωσε ότι κατά την ετοιμασία ενός δίσκου προτιμά να δουλεύει εντατικά και να ολοκληρώνει την δουλειά του όσο πιο άμεσα γίνεται, για να συμπληρώσει ότι, εφόσον δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο με τις τελευταίες αυτές ηχογραφήσεις των Blur, ο δίσκος ίσως να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

Εδώ βέβαια, υπάρχει μία ένσταση: αν μία ηχογράφηση αξίζει πραγματικά να κυκλοφορήσει και όχι να περιμένει την σειρά της για μελλοντική εκμετάλλευση μέσω συλλογών κλπ, ή, απλά να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, τότε κυκλοφορεί. Μπορεί αμέσως, μπορεί σε ένα, δύο χρόνια, πάντως κυκλοφορεί. Η όλη διστακτικότητα επομένως του Albarn πιο πιθανό είναι να σχετίζεται με αμφιβολίες του ως προς την ποιότητα του υλικού, παρά με τους ρυθμούς στους οποίους αρέσκεται να εργάζεται. Αν είχε στα χέρια του έναν πράγματι καλό υλικό, πόσο πιθανό θα ήταν να μην το ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν; Γιατί να το αφήσει ένα και πλέον χρόνο στην άκρη; Ένα είναι βέβαιο: Με το έναν ή με τον άλλο τρόπο, κάποια στιγμή θα μάθουμε...

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα