Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 12:23

Ο νέος δίσκος των Sleep «έσκασε» από το πουθενά!

Written by 

Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστος μαζί για τους απανταχού φίλους του stoner metal! Οι Sleep, θεμελιωτές του συγκεκριμένου μουσικού ρεύματος, κυκλοφόρησαν απροειδοποίητα το νέο τους δίσκο πιάνοντας… στον ύπνο άπαντες! Ο διάδοχος του μυθικού Jerusalem / Dopesmoker (ένας δίσκος είναι, μην μπερδεύεστε) ονομάζεται The Sciences και είναι ήδη διαθέσιμος για ακρόαση μέσω spotify και μπορείτε να τον αποκτήσετε μέσω της Third Man Records του Jack White (αυτό κι αν είναι εντελώς «κουφό»…).  Το άλμπουμ περιέχει έξι συνθέσεις με μερικούς από τους τίτλους να είναι όλα τα λεφτά (μεταξύ αυτών: Marijuanaut’s Theme, Giza Butler, The Botanist… μόνο οι Sleep θα μπορούσαν να τους σκαρφιστούν).

Οι επιστροφή στη δισκογραφία μετά από δυο και πλέον δεκαετίες (με μόνη εξαίρεση το single The Clarity του 2014) μόνο να μας χαροποιήσει μπορεί. Άλλωστε ακούγοντας το δίσκο αποδεικνύουν με ευκολία ότι εξακολουθούν να το κάνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στο συγκεκριμένο πεδίο. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη κυκλοφορία να αποτελέσει αφορμή για να επιστρέψει η μπάντα στη χώρα μας (η μοναδική της εμφάνιση στην Ελλάδα είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2012). Μέχρι να συμβεί αυτό θα βολευτούμε με την επερχόμενη συναυλία των Om (2 Ιουνίου στο Academy) του μπασίστα τους Al Cisneros. Ευχόμαστε ολόψυχα ο Cisneros μαζί με τον Matt Pike και τον Jason Roeder (των τιτάνιων Neurosis) να βρεθούν σύντομα ξανά στα μέρη μας.

 

ΥΓ Οι πληροφορίες ότι τις τελευταίες ώρες έχει εμφανιστεί πυκνό νέφος πάνω από τον πλανήτη ελέγχονται ακόμα για την ακρίβεια τους.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα