Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 14:23

"Παπαρούνα" λέγεται το νέο κομμάτι της Nalyssa Green

Written by 

Το καλοκαίρι του 2016 ένα κορίτσι από την Αθήνα, η Nalyssa Green, πήρε μέρος στον διαγωνισμό του jumping fish με το κομμάτι Κοκτέιλ. Για εκείνη ήταν το πρώτο της τραγούδι με ελληνικό στίχο, για μένα ήταν το τραγούδι που σημάδεψε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μου. Το άκουγα συνέχεια (κατ' επιλογή) στο σπίτι (ειδικά όταν έκανα φασίνα), στο αυτοκίνητο, στα λεωφορεία, στο γυμναστήριο (που πήγα μια φορά) και εννοείται όσο πιο τέρμα γινόταν. Προφανώς έγινε ο ύμνος του περσινού καλοκαιριού και δεν μπορώ να κρύψω πως ακόμα το ακούω και το τραγουδάω με την ίδια χαρά. Βέβαια αυτό μου έχει κοστίσει, γιατί στην γειτονιά είχε βγει βρώμα πως πίνω όλη μέρα κοκτέιλ. Δεν μπορούσα να κάτσω με σταυρωμένα χέρια για αυτό και εγώ τους απαντούσα με το «Κλείσε τα παράθυρα».
Η Nalyssa επέστρεψε με το νέο της τραγούδι «Παπαρούνα» κάνοντας ήδη μεγάλη εντύπωση ειδικά σε συνδυασμό με το video clip-μικρού μήκους ταινία της σκηνοθέτιδας Έφης Γούση. Ένα ποπ μοτίβο πλαισιώνει τους ποιητικούς στίχους της Nalyssa κάνοντας μας να περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το άλμπουμ της «Μπλουμ», το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο από την Inner Ear. Ο δίσκος θα έχει ελληνόφωνα τραγούδια κάτι που με χαροποίησε, καθώς νιώθω πως υπάρχει τέτοια έλλειψη στην ελληνική δισκογραφία. Ανεξαρτήτως της συμπάθειας που τρέφω για τη Nalyssa, λόγω του ότι κάνει και εξαιρετικά Dj sets, σε ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά, στη Χαβάη (του Κορυδαλλού), να το πούμε κι αυτό, θεωρώ πως διαφέρει από τις τραγουδοποιούς της γενιάς της, διότι δεν έχει σπουδάσει μουσική και όπως έχει αναφέρει είναι αυτοδίδακτη παρ'όλα αυτά έχει αποδείξει πως η μουσική βρίσκεται μέσα μας. Βέβαια όλα αυτά σε συνδυασμό με την θηλυκότητα και την θετική της ενέργεια κάνουν τη διαφορά.

Κική Ψαράκη

 

Η Κική Ψαράκη το μόνο σίγουρο είναι πως γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ιδανικά θα ήταν, να ζούσε πριν 50 χρόνια κάπου στο Λονδίνο. Για όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Σήμερα θέλει να αρχίσει μαθήματα κιθάρας, αύριο να πάει σε σχολή αναρρίχησης, την πέμπτη να γραφτεί στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων και σε έξι μήνες μπορεί να θέλει να γίνει αγρότισσα σε κάποιο χωριό της Ιρλανδίας.
Όνειρο ζωής της είναι να κάνει το δικό της μπισκοτάδικο-καφέ που εννοείται θα παίζει τις καλύτερες μουσικές της πόλης, μιλώντας πάντα αντικειμενικά και θα φτιάχνει τα πιο νόστιμα μπισκότα του πλανήτη.
Μέχρι τότε προσεύχεται κάθε μέρα, ανάβει λαμπάδες, φιλάει εικόνες, γονατίζει ταπεινά και προσκυνάει τον Θεό Morrissey.  Ευλόγησον!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα