Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 12:52

Νέα κυκλοφορία: "Το Φως Της Σκόνης"

Written by 

Αυτός ο απρόβλεπτος καιρός ταιριάζει γάντι για να κάθεσαι να βλέπεις το μουντιάλ στον αναπαυτικό καναπέ σου αγκαλιά με πίτσες και μπίρες ή να παρακολουθείς την βροχή από το παράθυρο ακούγοντας Το Φως ΤηΣ σΚόΝηΣ. Ασχολούμενη, λοιπόν, με το δεύτερο, ήρθε και η πρώτη μου  επαφή με αυτή την μπάντα και συγκεκριμένα η γνωριμία έγινε με το Όταν θα βρέχει. Το Φως της Σκόνης είναι μια παρέα φίλων με καταγωγή απ’ τη Θεσσαλονίκη και ένα ακόμα παράδειγμα που μας αποδεικνύει πως, για όποιον αναρωτιέται ακόμα, η ελληνική σκηνή έχει και παραέχει μέλλον. Την 20χρονη φιλία τους αλλά και την πρόσφατη μουσική συνεργασία τους βαστούν ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Σάος, ο δημιουργός παλαιότερα των Osmosis Βασίλης Μιχαηλίδης και o Νomik που αρκετοί θα γνωρίζετε ως frontman των αγαπημένων Sleepin Pillow. Ο Nomik, καθώς τραγουδοποιός και ποιητής, έδωσε το στίγμα του τόσο στους στίχους, που θα μπορούσαν άνετα να συμπεριληφθούν σε κάποιο μελλοντικό βιβλίο του, όσο και στη μουσική που παραπέμπει σε αυτή των Sleepin Pillow, αλλά σε μια πιο έντεχνη εκδοχή. Πάντως ήδη έχουν καταφέρει να τρυπώσουν στο μυαλό μου με τα τραγούδια τους και ειδικά με το «Ζάρι» έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά μου.

 

Μπορείτε να ακούσετε «Το Φώς ΤηΣ σΚόΝηΣ» στο κανάλι τους στο YouTube.

Κική Ψαράκη

 

Η Κική Ψαράκη το μόνο σίγουρο είναι πως γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ιδανικά θα ήταν, να ζούσε πριν 50 χρόνια κάπου στο Λονδίνο. Για όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Σήμερα θέλει να αρχίσει μαθήματα κιθάρας, αύριο να πάει σε σχολή αναρρίχησης, την πέμπτη να γραφτεί στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων και σε έξι μήνες μπορεί να θέλει να γίνει αγρότισσα σε κάποιο χωριό της Ιρλανδίας.
Όνειρο ζωής της είναι να κάνει το δικό της μπισκοτάδικο-καφέ που εννοείται θα παίζει τις καλύτερες μουσικές της πόλης, μιλώντας πάντα αντικειμενικά και θα φτιάχνει τα πιο νόστιμα μπισκότα του πλανήτη.
Μέχρι τότε προσεύχεται κάθε μέρα, ανάβει λαμπάδες, φιλάει εικόνες, γονατίζει ταπεινά και προσκυνάει τον Θεό Morrissey.  Ευλόγησον!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα