Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 14:01

Lana Del Rey: Και ο νέος δίσκος θα λέγεται…

Written by 

Αρκούσε ο πρώτος δίσκος της Elizabeth Grant ως Lana Del Rey (και ο δεύτερος συνολικά, καθώς επισήμως ντεμπούτο θεωρείται το εξαφανισμένο ομώνυμο ως Lana Del… Ray) για να εκτοξεύσει την φήμη της στα πέρατα του αστρικού μουσικού σύμπαντος, οι επόμενοι όμως δίσκοι “κανονικοποίησαν” αυτήν την κατάσταση και την έφεραν πιο κοντά σε αυτό που σήμερα είναι ο μουσικός εαυτό της. Πάντα οι δίσκοι της είναι καλοί, άσχετα αν δεν έφτασαν (και λογικά δεν θα φτάσουν ποτέ) την ασύλληπτη εμπορική επιτυχία του Born To Die. Αισίως πλέον βρισκόμαστε λίγους μόλις μήνες πριν την κυκλοφορία του 6ου της δισκου, ο οποίος θα έχει τον απίστευτο τίτλο… Norman Fucking Rockwell! Παραγωγός του άλμπουμ θα είναι ο πολύς Jack Antonoff, μέλος των Bleachers & των Fun (είχαν κάνει και εδώ επιτυχιούλα με το We Are Young) που θεωρείται το νέο μεγάλο αστεράκι της παραγωγής, με συνεργασίες (και επιτυχίες) με την Taylor Swift και τη Lorde. Η ίδια λύνει τις απορίες σχετικά με την επιλογή του τίτλου: “Το ομότιτλο κομμάτι [...] αφορά έναν τύπο που είναι καλλιτέχνης-ιδιοφυία, πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος και το γνωρίζει και δεν σταματάει να μιλάει για αυτό. Πολύ συχνά τυχαίνει να καταλήγω με τέτοιους τύπους που συνεχώς μιλούν για τον εαυτό τους κι εγώ λέω συνέχεια “ναι, ναι”. Όμως σε όλο αυτό υπάρχει όντως μία αξία, είναι πράγματι τόσο καλοί. Μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το κομμάτι που είπα πως οπωσδήποτε θέλω να ονομάζεται και ο δίσκος έτσι.” Καλώς! Προς το παρόν δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά θα αρκεστούμε στα δύο που έχουμε ήδη διαθέσιμα.

Το πρώτο κομμάτι κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες και λέγεται Mariners Apartment Complex, ένα αρκετά πιασάρικο κομμάτι με κλασική ανάπτυξη στο ρεφρέν. Σημειώνουμε φυσικά την vintage/retro αισθητική που έχει γίνει κοινός τόπος στην βιντεογραφία της:

Το δεύτερο κομμάτι συνόδευσε την ανακοίνωση του τίτλου του νέου δίσκου και λέγεται Venice Bitch. Όπως πολύ ωραία παρατηρεί ο ξένος Τύπος, η φράση “fresh out of fucks forever” αναμένεται να γίνει το νέο motto στο instagram πολλών κορασίων… Το κομμάτι διαρκεί περίπου 10 λεπτά, αλλά η Lana δεν άρχισε τα prog epics ακόμη - η ταξιδιάρικη αίσθηση κυριαρχεί.

 

Αναμονή ως τις αρχές του επερχόμενου έτους για περισσότερη μουσική.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα