Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 11:35

My Dying Bride: Εξηγούν τον δυσάρεστο λόγο της μακράς αποχής τους...

Written by 

Μας έχουν λείψει οι My Dying Bride. Ενταξει, τρία χρόνια απουσίας δεν θεωρούνται τόσα πολλά, αλλά οι ιστορικοί Βρετανοί doomsters είχαν εξαφανιστεί εντελώς για ένα υπολογίσιμο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο μάλιστα ακύρωσαν αρκετές προγραμματισμένες εμφανίσεις και μάλιστα φεστιβαλικές. Ο Aaron Stainthorpe, τραγουδιστής και βασικός στιχουργός της μπάντας, προέβη χτες σε μία διευκρινιστική δήλωση για εκείνες τις ακυρώσεις και για το διάστημα της απουσίας της μπάντας. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από το επίσημο facebook της μπάντας και λυγίζει και τον πλέον σκληρό (η μετάφραση δική μας, άνευ λοιπων σχολίων):

Πολλοί από εσάς αναρωτιέστε τι συνέβη στην μπάντα αφού ακυρώσαμε όλες τις συναυλίες μας στα τέλη του 2017. Λοιπόν, εδώ είναι η απάντηση.

Τον Σεπτέμβρη του 2017, η όμορφη κόρη μου, μόλις πέντε ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο. Η κατάσταση αυτή κατέστρεψε όλη την οικογένειά μας καθώς και τους στενούς μας φίλους και φυσικά τους My Dying Bride και όλους τους συνεργάτες μας. Μία μαύρη τρύπα ανησυχίας και πανικού άνοιξε μπροστά μου και φοβόμουν τι θα επακολουθούσε. Η φρίκη που περιβάλλει αυτή τη φοβερή ασθένεια είναι πραγματική και βάναυση και αμείλικτη.

Το εξαιρετικά καταστροφικό αλλά πολύ αναγκαίο δηλητήριο της χημειοθεραπείας ξεκίνησε και μετά από λίγο, η χειρουργική επέμβαση απομάκρυνε τον κύριο όγκο αλλά αυτός είχε εξαπλωθεί. Στις αρχές του 2018 χρειάστηκε μια δεύτερη μεγάλη εγχείρηση για να απαλλαχθεί από την ορατή μάζα, αλλά τα κύτταρα βρίσκονταν ακόμα στο σώμα της, έτσι έγιναν ακτινοθεραπείες για να καταστραφούν και αυτά. Οι παρενέργειες των χημειοθεραπειών και των ακτινοθεραπειών την άφησαν ένα σπασμένο και λυπηρό μικρό πλασματάκι και η καρδιά μου ένιωσε όπως ποτέ άλλοτε. Ως πατέρας ενός βαθιά άρρωστου παιδιού, ήμουν στο χείλος της ολικής κατάρρευσης.

Μετά το χειρότερο έτος της ζωής μας, και άγχους πέρα ​​από τη φαντασία, μας δόθηκε το δώρο μιας είδησης που άλλοι άνθρωποι δεν παίρνουν ποτέ: είναι καθαρή. Κέρδισε μία από τις σκληρότερες πικρές και μισητές δημιουργίες του Θεού. Παρά αυτό το θετικό αποτέλεσμα, θα υπάρξουν χρόνια δοκιμών και πιθανών επιπλοκών που μπορεί να την οδηγήσουν πολλές φορές πίσω στο νοσοκομείο. Θα φοβάμαι για εκείνη κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου και ελπίζω ότι όταν τελικά θα καταλήξω στον τάφο μου θα είναι μια ισχυρή και ειλικρινής γυναίκα.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα