Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 07:29

Sleep: F**k Coachella, hail Roadburn!

Written by 

Υπάρχουν μερικοί τύποι μουσικών που απλά θέλεις να τους αγκαλιάσεις και να τους κάνεις high-five, για την γενικότερη στάση τους απέναντι στη ζωή και τη μουσική τους. Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Metal Hammer, ο Matt Pike των stoner/doom ηγετών Sleep αποκάλυψε πως, όχι μόνο η εμφάνισή τους στο Roabdurn το 2019 είναι η μοναδική που έχουν κλείσει (ως τώρα, εννοείται) για την επόμενη χρονιά, αλλά ότι για χάρη του απέρριψαν δελεαστικότατη οικονομική πρόταση του πανίσχυρου Coachella! Πώς συγκρίνεται όμως ένα από τα μεγαλύτερα mainstream φεστιβάλ του καιρού μας με την επιτομή της ιδιαιτερότητας που εκπροσωπεί το Roadburn; O Pike εξηγεί: “Λατρεύουμε το φεστιβάλ (σ.σ. Roadburn) και τον Walter που το τρέχει. [...] Το Coachella πληρώνει περισσότερο, αλλά fuck that, θέλουμε να παίξουμε στο Roadburn! Βλέπω το Coachella ως μια νέα μορφή του Lollapalooza και είναι παράξενο για μας να εμπλακούμε εκεί, αν και θα είχε πολύ μεγάλη δημοσιότητα, φαντάζομαι. Υπάρχει επίσης ένας όρος που λέει πως δεν μπορείς να παίξεις οπουδήποτε αλλού για 6 μήνες μετά - so fuck that! Θα βγάλω περισσότερα χρήματα αν δεν παίξω εκει και θα ειμαι πιο ευτυχής στο Roadburn! [...] Είναι ιδιαίτερη περίπτωση και πάντα έτσι ήταν. Ο κόσμος που πάει εκεί, ο κόσμος που το οργανώνει, είναι αληθινή κατάσταση. Πηγαίνω εκεί και απλώς κόβω βόλτες και προσπαθώ να δω όποια μπάντα θα ήθελα να δω, και πιστέψτε με, πάντα υπάρχουν πολλές τέτοιες!

Τον Απρίλιο που μας έρχεται, οι Sleep θα παίξουν στο Roadburn ολόκληρο το Holy Mountain - και μόλις βρήκατε έναν από τους πολλούς λόγους που θέλετε να είστε εκεί. Το φεστιβάλ θα συμβεί μεταξύ 11 και 14 Απριλίου και το φετινό curation γίνεται από τον Tomas Lindberg των At The Gates. Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ κυκλοφορούν στις 4 Οκτωβρίου και το line-up είναι όπως πάντα εκπληκτικό για τους φίλους του σκληρού ήχου! 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα