Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 13:40

Οι Tool μας σοκάρουν!

Written by 

Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για ευημερία, ευτυχία και ειρήνη για το νέο έτος, ουκ ολίγοι μουσικόφιλοι θα ευχήθηκαν επίσης το 2019 να φέρει νέο δίσκο από τους Tool. Μπορεί μέχρι πρότινος κάτι τέτοιο να έμοιαζε μακρινό όνειρο (η παγκόσμια ειρήνη έμοιαζε περισσότερο εφικτή ως ευχή...), όμως πλέον όλα δείχνουν ότι τελικά το 2019 όντως θα κυκλοφορήσει το νέο τους άλμπουμ. Μιλάμε με σχετική σιγουριά μιας και ο πλέον αρμόδιος, δηλαδή ο frontman/ οινοποιός/ troll κτλ της μπάντας Maynard James Keenan μας ενημέρωσε μέσω twitter πως τα φωνητικά έχουν ήδη ηχογραφηθεί και αυτό που απομένει πια είναι η “μακρά διαδικασία της μίξης”. Το ποστάρισμα του ολοκληρωνόταν (αφού προηγουμένως μας είχε πληροφορήσει για τα επόμενα βήματα των A Perfect Circle και Puscifer, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...) με τη διαβεβαίωση πως θα συνεχίσει να τρολλάρει τη σελίδα του συγκροτήματος με post σχετικά με κρασιά.... (όχι ότι είχαμε κάποια αμφιβολία για αυτό).

Μπορεί το νέο της ολοκλήρωσης της ηχογράφησης των φωνητικών να μοιάζει μια τυπική μουσική είδηση, όμως στην περίπτωση των Tool κάθε άλλο πάρα είναι (εξ ου και ο ελαφρώς υπερβολικός τίτλος μας...). Υπενθυμίζουμε πως το τελευταίο πόνημα των Tool κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2006 και έκτοτε το σχήμα προχώρησε με πολύ αργά βήματα τη διαδικασία για την ηχογράφηση του follow up του. Μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε πιο πιθανό να έρθει στα ίσια του ο πύργος της Πίζας παρά να ακούσουμε κάτι νέο από Tool... Πλέον η τύχη φαίνεται να μας χαμογελά και το νούμερο 13 (όσα και τα χρόνια της σκληρής αναμονής) πιθανότατα να αποδειχτεί πραγματικά τυχερό. Αυτό που περιμένουμε από τους Καλιφορνέζους είναι το λιγότερο ένα αριστούργημα (πως ήταν το Chinese Democracy, ε καμία σχέση...).

Η συνέχεια (ελπίζουμε σύντομα) στα ηχεία μας (παρεμπιπτόντως, η περιοδεία τους ξεκινάει το Μάιο, άραγε να τη συνδυάσουν με κάποιο καλό νέο;).

 

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα