Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 19:16

Γνωστά σκωτσέζικα συγκροτήματα υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας τους

Written by 

Στις 18 Σεπτεμβρίου οι Σκωτσέζοι θα κληθούν να αποφασίσουν, μέσω δημοψηφίσματος, για την ανεξαρτησία ή όχι της χώρας τους από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξη του είτε υπέρ είτε κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Στις 14 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο μια συναυλία με συγκροτήματα τα οποία τάσσονται υπέρ του Ναι στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα. Σε αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι Franz Ferdinand (η σύνθεση των οποίων περιλαμβάνει ένα Έλληνα,  δύο Άγγλους και μόνο ένα Σκωτσέζο), οι Mogwai και οι Frightened Rabbit.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο η εκδήλωση αυτή θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους, ωστόσο οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες αποδεικνύουν ότι έχουν το θάρρος να εκφράσουν την άποψη τους γνωρίζοντας ότι αυτό θα έχει, ενδεχομένως, και αρνητικές συνέπειες στη δημοτικότητα τους.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα