Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 05:57

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς συναυλίες; Οι διοργανωτές αντιδρούν.

Written by 

Οι χτεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τις ενέργειες για την σταδιακή επιστροφή στην "κανονική" λειτουργία άφησαν εκτεθειμένο (για να μείνουμε στα δικά μας) τον κλάδο του πολιτισμού, που απασχολεί μία υπολογίσιμη μερίδα εργαζόμενων. Μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον, καθώς όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα αλλάζουν μέρα με την ημέρα χωρίς δυνατότητα πρόβλεψης, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ξεχάσουμε τις (μεγάλες έστω;) συναυλίες για αυτό το καλοκαίρι, με το αντίστοιχο αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων σε αυτές και πίσω από αυτές. Η ανησυχία για τα μελλούμενα είναι πολύ έντονη, όπως φαίνεται και από τον τρόπο που αντέδρασε στις εξελίξεις ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων σε έγκαιρη χτεσινή του ανακοίνωση, την οποία παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω. Ελπίζουμε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να μην πληγεί κι άλλο ο πολιτιστικός τομέας της χώρας και όσοι εργάζονται για αυτόν. Όσο για τους συναυλιόφιλους... υπομονή και (όσο το δυνατόν) ξεχαρμάνιασμα με τις πολλές online συναυλίες που μεταδίδονται ζωντανά, αλλά και με τις παλαιότερες που υπάρχουν άφθονες στο youtube και στις βιντεοθήκες μας...

Η ανακοίνωση του ΠΣΔΠΕ έχει ως εξής:

Με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου. Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου. Υπάρχουν άμεσα θέματα που θα θέσουμε αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου στην τηλεδιάσκεψη που έχουμε οι εκπρόσωποι των παραγωγών στη μουσική στο θέατρο και στον κινηματογράφο μαζί με τις εταιρείες ήχου και φωτισμού και εκπροσώπους των καλλιτεχνών με το ΓΓ σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρωμανωλάκη.

Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ                                ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα