Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 12:42

Ο Πάνος Μπίρμπας (Dustbowl) με νέα ηχογράφηση

Written by 

Σήμερα ανεβαίνει η επίσημα η νέα ηχογράφηση του Πάνου Μπίρμπα, για τον οποίο έχουμε τόσο συχνά μιλήσει, καθώς έχει αναλάβει εδώ και χρόνια με επιτυχία τον ρόλο της πρώτης φωνής στους Dustbowl, έχει όμως να επιδείξει και αξιόλογες προσωπικές δουλειές. Μιλάμε για την ακουστική εκδοχή του Dead Bones, κομματιού που περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο του Πάνου Μπίρμπα Mournful (2013).

Άνετα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η νέα αυτή εκτέλεση, που σημαδεύεται, εκτός από την εκφραστική ερμηνεία του ίδιου του Μπίρμπα, από ένα εξαιρετικό διάλογο του μαντολίνου και των τσέλων (όλα παιγμένα από τον Σταύρο Παργινό), ένα διάλογο που καταλήγει σε μία δραματική όσο και όμορφη κορύφωση, είναι ανώτερη της (καλής) αρχικής εκτέλεσης.

Αξίζει ακόμα να γίνει μνεία στην θαυμάσια πραγματικά performance της Αναστάσιας Παπαθεοδώρου στο video clip, η οποία «δένει» άριστα με τον ήχο. Με απλά λόγια έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερα αξιόλογη δουλειά, που έρχεται απλώς να μας θυμίσει αυτές τις πρωτόγνωρες μέρες που ζούμε, ότι ακόμα και «όταν όλα μοιάζουν να καταρρέουν, η μουσική είναι δίπλα μας», για να δανειστώ τα λόγια του ίδιου του Πάνου.

Δείτε το video clip εδώ:

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα