Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 12:18

System Of A Down: Ακούστε τα δύο νέα κομμάτια τους σε μία επιστροφή-έκπληξη!

Written by 

Και πάνω που σκεφτόμαστε πως το 2020 μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με ευχάριστα μουσικά νέα από τους ασυνήθεις τα τελευταία 15 χρόνια ύποπτους System Of A Down. Αν και είναι πολύ πρόσφατες οι ιδεολογικές διαφορές του ντράμερ τους, John Dolmayan, με τον Serj Tankian σχετικά με τις Αμερικανικές εκλογές (και αφού σημειώσουμε ως έξτρα μπαχαρικό πως οι δυο τους είναι κουνιάδοι), η μπάντα ως σύνολο παραμένει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη όταν πρόκειται για θέματα της ιδιαίτερης πατρίδας τους, Αρμενίας. Έτσι, τα δύο νέα κομμάτια (ναι!) που μας παρουσίασαν έχουν ως στόχο την αφύπνιση του κοινού για τον πόλεμο που αναζωπυρώθηκε στο Nagorno-Karabakh μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Το Protect The Land, που είχε ετοιμάσει ο Daron Malakian για το επερχόμενο δίσκο του με τους Scars Of Broadway, συνοδεύεται από ένα κανονικό βίντεο κλιπ.

 

 

Το Genocidal Humanoidz, από την άλλη, προέρχεται από ένα session που είχαν κάνει προ τετραετίας οι Malakian, Dolmayan και Odadjian με στόχο ένα άλμπουμ System Of A Down, στο οποίο όμως δεν συμφώνησε τότε ο Serj Tankian, και είναι σαφώς σκληρότερο και punk-ish από το πιο μελωδικό και mid-tempo Protect The Land.

Όλα τα κέρδη από τα κομμάτια, που μπορείτε να βρείτε για αγορά στο Bandcamp της μπάντας, πάνε στο Armenia Fund. Εμείς ευχόμαστε να ακούσουμε νέο υλικό από τους System Of A Down σύντομα και με πιο ευχάριστες αφορμές!

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα