Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 11:33

Nέο single για τους Dustbowl

Written by 

Σε πείσμα των καιρών και της γενικότερης κατήφειας, κάποιοι δεν το βάζουν κάτω, όπως φαίνεται. Οι Dustbowl και το Mother Earth Rock”, όπως οι ίδιοι περιγράφουν τον ήχο τους, επέστρεψαν εδώ και λίγες μέρες με νέο single. Here Comes Warren Oates ο τίτλος και όπως εύκολα γίινεται αντιληπτό, το τραγούδι, είναι όντως αφιερωμένο στον Warren Oates, τον μεγάλο όσο και παραγνωρισμένο ηθοποιό, γνωστό από την συνεργασία του με τον Sam Peckinpah και ταινίες σαν το Wild Bunch και «Bring Μe the Head of Alfredo Garcia και δε μπορώ παρά να επικροτήσω την επιλογή, θυμίζοντας επίσης στους πιο «μερακλήδες» ότι αυτή η τελευταία ταινία αποτέλεσε την έμπνευση για τον τίτλο του τραγουδιού (αλλά και LP) των Flaming Stars, “Bring Me The Rest Of Alfredo Garcia”.

Το κομμάτι το ίδιο, είναι κοντά ηχητικά και αισθητικά στον ήχο του εξαιρετικού περσινού LP Τhe Story of Mister Dandy Gasoline (το είχαμε παρουσιάσει εδώ). Το σημαντικό όμως είναι ότι κινείται στο ίδιο υψηλό ποιοτικά επίπεδο, αν και νιώθω ότι η εμμονή σε ολίγον αποστειρωμένους όρους όπως ο όρος «ποιοτικός», στερούν την περιγραφή από την ουσία. Και η ουσία στην περίπτωση της μπάντας από την Αθήνα, είναι η ψυχή, αλλά και η αγάπη και η πίστη σε αυτό που κάνει: Σκονισμένο rock με country αναλαμπές, το soundtrack της περιήγησης σε ξεχασμένα highways, υπέροχα αυθεντικό και ας γράφτηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά τους. Όμορφη μελωδία, εξαιρετική εκτέλεση και οι Dustbowl προσθέτουν άλλο ένα κομμάτι στα best of τους

* Το single κυκλοφορεί σε digital version από το bandcamp της μπάντας:  http://thedustbowl.bandcamp.com/.

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα