Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 08:04

Οι πρώιμες ηχογραφήσεις των Joy Division ξανά στα δισκοπωλεία

Written by 

Η πρώτη δουλειά των Joy Division, το EP An Ideal For Living, πρόκειται να επανακυκλοφορήσει στo πλαίσιo της Record Store Day 2014, η οποία έχει προγραμματιστεί για το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου. Το EP, το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 1978 σε επτάιντσο, θα επανεκδοθεί σε δωδεκάιντσο βινύλιο έχοντας ως εξώφυλλο, όχι το περίφημο σχέδιο με τον τυμπανιστή της ναζιστικής νεολαίας δια χειρός Bernard Sumner, αλλά αυτό της δωδεκάιντσης έκδοσης, που είχε κυκλοφορήσει αργότερα εκείνη τη χρονιά.

Μια σημαντικότατη επανακυκλοφορία λοιπόν για τους Joy Division, η μουσική των οποίων δεν έχει χάσει στο ελάχιστο την αξία της, σχεδόν 35 χρόνια από την αυτοκτονία του Ian Curtis και το τέλος του γκρουπ.

 

 

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα