Print this page
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 04:16

Νέες μουσικές που μας απασχόλησαν πρόσφατα: σύντομος βιντεο-απολογισμός

Written by 

Οι τελευταίες ημέρες γέμισαν το timeline μας με αρκετά βίντεο ολοκαίνουριας εσοδείας. Επιλεκτικά παραθέτουμε κάποια για να έχετε να βλέπετε και κυρίως να ακούτε.

Για τους Die Antwoord και το image τους έχουμε γράψει στο παρελθόν. Το ολόφρεσκο βίντεο για το Ugly Boy παρεκκλίνει λίγο σε ακρότητα – μόνο που αυτή τη φορά συμμετέχουν σε cameo εμφανίσεις οι Jack Black, Marilyn Manson, Flea, Cara Delevigne, Dita von Teese και άλλοι. Μεγαλοπιανόμαστε σιγά σιγά;

Οι αδελφές Pierce ξεχωρίζουν από τα άλλα girl groups γιατί, πέρα από πρόσωπα και αναλογίες μοντέλων, διαθέτουν και εξαιρετικές ικανότητες στην σύνθεση όμορφων pop τραγουδιών. Η ευχάριστη μουσική παράδοση συνεχίζεται και με το νέο τους βίντεο για το The Devil Is A Lonely Night.

Οι Ολλανδοί stoner rockers Drive By Wire – φανταστείτε την PJ Harvey να συνθέτει και να τραγουδάει για τους Kyuss – διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με την χώρα μας, αφού μας έχουν επισκεφθεί δύο φορές στο παρελθόν. Βρέθηκαν μεν λίγο στον πάγο για τις ανάγκες της επανένωσης των Cords, αλλά κυκλοφορούν οσονούπω το νέο, τρίτο τους άλμπουμ και το πρώτο δείγμα (Kerosene Dreams) είναι ρυθμικό και εξαιρετικά κολλητικό.

Σε λίγους μήνες θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά το κατά συνθήκη σουηδικό συγκρότημα των Blues Pills, που έχει απασχολήσει «κοινό και κριτικούς» (λατρεμένο κλισέ…) όσο λίγα τα τελευταία χρόνια. Το No Hope Left For Me προέρχεται φυσικά από το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους και πρωταγωνιστεί η υπέροχη φωνή της Elin Larsson σε μία χαρακτηριστική σκληρή soul σύνθεση.

Το όνομα των Diarrhea Planet προσφέρεται μεν για λογοπαίγνια αποχωρητηρίου, αλλά εδώ θα κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο και θα ακούσουμε απλώς το νέο τους κομμάτι (Kids), που μπορεί να μην «βαράει» τόσο πολύ αρχικά, αλλά δεν αργεί πολύ να ξεχυθεί σαν… (το’πιασες μεγάλε)

Η νέα δουλειά του José González (Vestiges & Claws) θα καθυστερήσει κάποιους μήνες ακόμη, αλλά το αιθέριο βίντεο του Every Age, στο ακουστικό ύφος που γνωρίζουμε,προετοιμάζει κατάλληλα το έδαφος.

Οι Kwoon είναι ιδιαίτερα αγαπητοί σε μία μερίδα του Post rock κοινού στη χώρα μας. Το καλοκαίρι συνέθεσαν το soundtrack της ταινίας μικρού μήκους “Lila” του Carlos Lascano. Το Swan προέρχεται από εκείνο το soundtrack και η οπτική του επένδυση είναι, όπως περιμένει κανείς από τους Γάλλους, ένα animated κομψοτέχνημα.

Δημιουργικός οργασμός έχει βρει τους Θεσσαλονικείς Jane Doe, με συνέπεια να κυκλοφορούν και δεύτερο άλμπουμ μέσα στην ίδια χρονιά. Σε δύο μέρες μας έδωσαν δύο νέα δείγματα αυτού του δίσκου, τα What Took You So Long? και Confession.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Latest from Μιχάλης Κουρής

Related items