Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 09:12

Opeth: Νέο άλμπουμ και βιβλίο στα σκαριά

Written by 

Δυναμική αυτή η περίοδος για τον Mikael Akefeldt και τους Opeth. Μόλις χτες ανακοινώθηκαν κάποιες εισαγωγικές πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο άλμπουμ τους. Όπως δήλωσε ο Akerfeldt στο site της Roadrunner Records, ο τίτλος θα είναι Pale Communion και θα αποτελείται από 8 κομμάτια. Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του τοποθετήθηκε στις 7 Ιουνίου, αλλά θα διατίθεται προς προπαραγγελία από τις 6 Μαΐου, μαζί με διάφορα (ψηφιακά, πιθανότατα) καλούδια. Όπως δήλωσε ο εγκέφαλος των Σουηδών, το άλμπουμ περιέχει περισσότερα μελωδικά μέρη, ενώ ο Steven Wilson, ο οποίος, ανάμεσα στα λοιπά project του, ανέλαβε και τη μίξη του δίσκου, περιέγραψε το περιεχόμενο ως “με κανένα τρόπο metal, αλλά πολύ heavy”. Το Pale Communion αποτελεί το πρώτο άλμπουμ των Opeth, που ηχογραφήθηκε σε υψηλή ανάλυση 96kHz/24bits, αν και προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί αν θα κυκλοφορήσει και σε τέτοιο φόρματ, ώστε να να ικανοποιηθούν οι χαϊφιντελίστες οπαδοί τους (υπάρχουν και στο metal τέτοιοι, ναι).

Παράλληλα, οι Opeth σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν την επίσημη βιογραφία τους, με μαρτυρίες από τους εμπλεκόμενους στην πορεία τους και σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Για την προώθηση και πραγμάτωση του εγχειρήματος αυτού, έχει αναρτηθεί μία ειδική ιστοσελίδα, όπου μάλιστα καλούνται οι οπαδοί της μπάντας να μοιραστούν σχετικό υλικό, που τυχόν έχουν στην κατοχή τους, ώστε να εμπλουτιστεί το βιβλίο με ακόμη μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα