Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 05:01

Συνεχίζονται οι φήμες για πιθανή επανασύνδεση των θρυλικών Rainbow

Written by 

Η επιστροφή του Ritchie Blackmore στο rock είναι ένα από τα απωθημένα χρόνων για πολλούς fans του classic rock (κινδυνεύει να μετατραπεί κάποια στιγμή σε αστικό μύθο...). Ως γνωστόν ο σπουδαίος κιθαρίστας μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του από τους Deep Purple (1993) και την οριστική διάλυση των νεκραναστημένων Rainbow (1997) το γύρισε στη μεσαιωνική μουσική με τη δημιουργία των Blackmore's Night. Έκτοτε οι παλιοί του fans έχουν την κρυφή ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα «συνετιστεί» και θα επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε. Με δεδομένο ότι μια επανασύνδεση με τους ενεργούς ακόμα Deep Purple φαντάζει απίθανη (ούτε να ακούει δεν θέλει ο Ian Gillan), η μοναδική πιθανότητα επιστροφής του Blackmore στη rock μουσική μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω των Rainbow.

Εδώ έρχεται και αναλαμβάνει ρόλο μεσολαβητή ο Joe Lynn Turner, ο τρίτος στη σειρά τραγουδιστής των Rainbow (μετά τον αξεπέραστο Ronnie James Dio και τον αντικαταστάτη του Graham Bonnet). O οποίος Turner, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει στην καριέρα του, όπου σταθεί και όπου βρεθεί - είτε ρωτηθεί είτε δεν ρωτηθεί (εδώ που τα λέμε σε οποιαδήποτε συνέντευξη του είναι απίθανο να μην το ρωτήσουν για τους Rainbow) - υποστηρίζει ότι ένα reunion της μπάντας είναι πολύ πιθανό. Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη του μάλιστα έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος λέγοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με την πλευρά του Blackmore, ότι έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή και το reunion μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2015, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο βιρτουόζος κιθαρίστας επιθυμεί πλέον να ξαναπαίζει rock & roll.

Εμείς βέβαια πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ασπαζόμαστε το γνωστό ρητό που λέει να κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως η αλήθεια είναι ότι πολύ θα θέλαμε να ξαναδούμε ενεργούς τους Rainbow ωστόσο από τη στιγμή που ο Dio δεν είναι πλέον στη ζωή το οποιοδήποτε reunion του συγκροτήματος θα είναι ουσιαστικά αποδυναμωμένο αν όχι περιττό κι ας υποστηρίζει θερμά το αντίθετο ο συμπαθής Turner.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα