Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 09:20

Crippled Black Phoenix: Ανακατωσούρα στις τάξεις τους! (+UPDATE)

Written by 

Θυμάστε φυσικά πως οι Crippled Black Phoenix έδωσαν δύο live στην Ελλάδα πριν μία εβδομάδα περίπου (εδώ η κάλυψη της Αθηναϊκής συναυλίας). Από σκηνής ο ηγέτης τους, Justin Greaves, ζήτησε συγγνώμη από το κοινό καθώς ο κιθαρίστας και ο μπασίστας του τον «κρέμασαν» δύο μέρες πριν τα live, αναγκάζοντάς τον να βρει δύο άλλους προσωρινούς αντικαταστάτες. Λίγες μέρες πριν τις συναυλίες, η επίσημη σελίδα των Crippled Black Phoenix (η οποία δεν βρίσκεται online την στιγμή που μιλάμε) ανέφερε πως το συγκρότημα θα μπει σε μία αδιευκρίνιστης διάρκειας χειμερία νάρκη μετά από εκείνες τις συναυλίες. Χτες, λοιπόν, σε ένα post στο facebook που αυτήν την στιγμή έχει σβηστεί, ο Greaves κατηγόρησε ευθέως τις πέτρες του σκανδάλου, Karl Demata και Christian Heilmann (κιθαρίστας και μπασίστας αντίστοιχα), ότι έκλεψαν το όνομα του συγκροτήματός του (!) καταχωρώντας το ως δικό τους ήδη εδώ και δύο χρόνια χωρίς εκείνος να γνωρίζει κάτι. Σε ένα ποστ από τις 11 Δεκεμβρίου που πιθανότατα ελάχιστοι πήραν χαμπάρι, ο Karl Demata ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του από τις συναυλίες και μας προετοίμαζε για κάποιες μεγάλες αλλαγές. Χτες, λοιπόν, ο ίδιος απάντησε στις κατηγορίες του Greaves, αντικατηγορώντας τον πως δεν τους είχε αποδώσει τα δικαιούμενα από τις πωλήσεις και από κάποια συναυλιακά έξοδα, ενώ υποστήριξε πως θα κινηθεί νομικά για το όνομα και μόλις διευθετηθεί το ζήτημα, θα μεταφέρει τα δικαιώματα του ονόματος σε όλα τα μέλη των CBP, παλιά και νεότερα. Μπορεί το αρχικό post του Greaves να μην υπάρχει πλέον (βέβαια μπορείτε να το δείτε εδώ), αλλά στο twitter έχουν μείνει κάποια σχόλια… Η θέση μας; Στην πολυθρόνα μαζί με ποπ κορν! Πέρα από την πλάκα, σαφή θέση δεν μπορούμε να πάρουμε, καθώς τα στοιχεία που έχουμε είναι πολύ λίγα και η δημόσια αντιπαράθεση δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, καθώς πολλά γράφτηκαν τα οποία δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε. Ελπίζουμε να λυθεί σύντομα και αναίμακτα το ζήτημα. 

UPDATE: Σύμφωνα με πολύ πρόσφατο post του, ο Justin Greaves αποφάσισε να αποσυρθεί και να διαλύσει επισήμως τους Crippled Black Phoenix!! 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα