Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 11:25

Release Athens Festival Survival Guide

Written by 

Το 1ο Release Athens Festival βρίσκεται προ των πυλών. Με ξεκίνημα την 1η Ιουνίου και headliners τους δημοφιλείς Beirut του Zach Condon, το νέο φεστιβάλ θα προσφέρει τη δική του άποψη στις θερινές συναυλίες με ποιοτικά ονόματα και καλοστημένα lineup. Σε άλλα σημεία του site - είμαστε και χορηγοί επικοινωνίας! - θα διαβάσετε περισσότερα για τα ονόματα του τετραημέρου, εδώ θα αναφερθούμε σε κάποιες λεπτομέρειες που καλό είναι να γνωρίζει ο επισκέπτης της Πλατείας Νερού:

Οι Beirut το 2007 στη μοναδική τους ως τώρα εμφάνιση στην Αθήνα (φωτογραφία: Μιχάλης Κουρής)

-       Ξεκινάμε φυσικά με την σημαντικότερη, κατά τη γνώμη μας, παροχή του Release Athens Festival, το οποίο φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Θα υπάρχουν λοιπόν ειδικές θέσεις ΑμεΑ σε μία ειδική υπερυψωμένη εξέδρα με ράμπα, ενώ οι ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες θα βρίσκονται σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από τον ειδικό χώρο. Εύγε από μας για αυτήν την κίνηση! Φυσικά τα ενδιαφερομενα άτομα και οι συνοδοί τους θα πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους στο φεστιβάλ έως και 4 μέρες πριν από τη μέρα που θα παρεβρεθούν για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Ας έχετε πρόχειρο και τον τον αριθμό του εισιτηρίου που έχετε ήδη αγοράσει, θα διευκολυνθεί πολύ η διαδικασία.

-       Οι γονείς που θέλουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους (ως 12 ετών) στην καλή μουσική και τη σωστή φεστιβαλική παιδεία εξ απαλών ονύχων, θα μπορούν να προμηθευτούν για τα καμάρια τους εισιτήριο στην ειδική τιμή των 15 ευρώ. Η διάθεση των εισιτηρίων αυτών θα μπορεί να γίνει μόνο στο ταμείο του φεστιβάλ, τουτέστιν δε θα υπάρχει προπώληση. Κάθε παιδί έως 5 ετών θα έχει τη δυνατότητα να παραλάβει τις δικές του ωτασπίδες (οι οποίες βέβαια, λογικά, θα ταιριάζουν και σε μεγαλύτερα παιδιά) από την είσοδο.

-       Η χρήση ωτασπίδων προτείνεται - για να μην πούμε ότι επιβάλλεται - και σε μεγαλύτερα “παιδιά”.

-       Μπορεί μεν τα εισιτήρια που έχετε προμηθευτεί ή θα προμηθευτείτε να φέρουν τη σφραγίδα του viva.gr, αλλά το Release Athens Festival φρόντισε ώστε το αναμνηστικό σας να μην είναι ένα απλό χαρτί Α4. Στην είσοδο της Πλατείας Νερού κάθε επισκέπτης θα μπορεί να παραλάβει ένα έγχρωμο αναμνηστικό για τη συλλογή του. Η ποσότητα πιθανότατα θα είναι αρκετή για όλους, η παραγωγή όμως προτείνει την έγκαιρη προσέλευση του κοινού για την παραλαβή του όμορφου αυτού ενθυμίου.

-       Η Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου) βρίσκεται στο Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή), ανάμεσα στο Κλειστό του Tae Kwon Do και το Beach Volley και δίπλα στη θάλασσα. Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking 2.500 θέσεων.

  • Μετακίνηση με τα ΜΜΜ:
  • Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)
  • ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)
  • Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου” Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”
  • Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)

 

Η πλατεία Νερού στην τελευταία νυχτερινή πρόβα, πριν υποδεχτεί χιλιάδες κόσμου! (φωτογραφία: Release Athens Festival)

-       Οι πόρτες ανοίγουν στις 16:00. Πρόταση του site, αν μπορείτε να πάτε όσο νωρίτερα γίνεται για να μπείτε γρηγορότερα σε φεστιβαλική διάθεση!

-       Το πρόγραμμα της πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ έχει ως εξής:
16.00: Ανοίγουν οι πόρτες
17.00: Moa Bones
18.00: Irene Skylakaki
19.10: Cass McCombs
20.50: Daughter
22.30: Beirut

-       Κατά τα λοιπά: Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό! Και μπύρες και ποτά (πάντα με μέτρο, όχι με το μέτρο!). Τουαλέτες πάντως υπάρχουν…

-       ...όπως επίσης θα υπάρχει και φαγητό εντός του χώρου, άρα δε θα χρειαστεί να φέρετε ταπεράκια με κεφτέδες και λοιπά εδέσματα από το σπίτι.

-       Φροντίζουμε πάνω από όλα να περάσουμε τέσσερα ευχάριστα βράδια με την παρέα μας, με καλή διάθεση (σημαντικό!) και σεβασμό στο διπλανό μας.

-       Κάντε αυτό το quiz που βρίσκεται στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ για ζέσταμα, και εμπρός για την Πλατεία Νερού!

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα