Print this page
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 18:18

Summer Mixtape 2016: Σάντη Θωμαϊδη

Written by 

Δε ξέρω για εσάς, μιας και ακόμα γνωριζόμαστε, αλλά προσωπικά έχω μια σχέση εξάρτησης με τη μουσική. Ακόμα και το καλοκαίρι. Αφού χορτάσω τζιτζίκια, κύματα και θροϊσματα, έρχεται η ώρα να φτιάξω ένα νέο video clip για τη συλλογή μου. Βάζω mp3 να ακούσω τα αγαπημένα μου κομμάτια και τα ντύνω με νέες εικόνες, μυρωδιές και συναισθήματα. Έτσι, το χειμώνα όταν θα ανοίγω το βαζάκι των αναμνήσεων μπορει να είμαι τυχερή και να μην έχει ξεθυμάνει το θυμάρι. Αλλά ακόμα κι αν μείνουμε εδώ, στο αστικό κέντρο, μπορούμε πάντα να ταξιδεψουμε νοητά. Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είιναι η μουσική. Ελπίζω να βοηθήσω έστω και λίγο:

SHYE BEN TZUR, JONNY GREENWOOD AND THE RAJASTHAN EXPRESS - Julus

Ξεκινάμε ενθουσιασμένοι. Τρελή συνεργασία Jonny Greenwood με τον Ισραηλινό συνθέτη Shye Ben Tzur και τους Rajasthan Express. Ξεσηκωμένοι φτιάχνουμε στα γρήγορα το σακίδιο και φύγαμε!

 

Them - It's All Over Now Baby Blue

Θα τολμήσω να πω ότι προτιμώ τη διασκευή από την πρώτη εκτέλεση του Bob Dylan. Στίχοι μελαγχολικοί τόσο όσο αντέχονται μια καλοκαιρινή μέρα, με μελωδία που ταιριάζει με το μπλε της θάλασσας που κυριαρχεί παντού γύρω απο το κατάστρωμα.

 

The Echocentrics - Gettin' Away With Your Gal (feat. Bill Callahan)

 

Απόλυτα δροσερό mood από τον τελευταίο δίσκο των Echocentrics “Echo Hotel” που συμπεριλαμβάνει συμμετοχές όπως ο Alex Maas (των Black Angels) και η Natalia Clavier (των Thievery Corporation). Εδώ, έχεις και ένα συνδυασμό έκπληξη. Η ιδιαίτερη φωνή του Bill Callahan θα σε ακολουθει και το καλοκαίρι τελικά!

 

Dirty Three - Great Waves

Οι έννοιες είναι πολύ μακρυά. Τις σβήνουν ένα ένα τα κύματα για να κάνουν χώρο για τις αναμνήσεις. Υπέροχη και αναπάντεχη συνεργασία των Dirty Three με την Chan Marshall – γνωστή ως Cat Power- να κάνει το ποδαρικό της χρήσης στίχων σε δίσκο τους (Cinder-2005).

 

Tindersticks - Psychosis

Αυτό ακούγεται καλύτερα ξάπλα σε μια παραλία των Κυκλάδων, που ο αέρας κάνει τα σύννεφα να χορεύουν ξέφρενα και ψυχεδελικά. Κι αν παίξει στο repeat μερικές φορές παραπάνω, θα χρειαστεί σίγουρα μία βουτιά για να συνέλθεις.

 

Jon Lord - Bouree 

Δε γίνεται να μη χορεύει όλος σου ο εγκέφαλος με αυτό τον ρυθμό. Η μαγεία του Jon Lord κυριεύει όλα σου τα νεύρα και μένεις να παρακολουθείς αμήχανα το ίδιο σου το σώμα να κουνιέται ρυθμικά. Απόλαυσέ το!

 

Orchestra Baobab - Ray M'bele

Στο δροσερό καταφύγιο κάτω από το αρμυρίκι νιώθεις μια γαλήνια απο-γείωση και προσπαθεις να αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις με καφέ ή μπύρα. Μακάρι να ήταν όλες οι αποφάσεις τόσο δύσκολες. Πίνεις μια γουλιά και συνεχίζεις το χορό.

 

The Cure - Pictures Of You

6 το πρωί, βγαίνεις από το μαγαζί. Ο ήλιος μόλις έχει κάνει ένα πρώτο δειλό βήμα, και το φεγγάρι τρέχει να κρυφτεί. Θάλασσα μπροστά και μυρωδιά από θυμάρι. Αυτό. 

 

Radiohead - Daydreaming

Προσπάθησα σκληρά για να διαλέξω μόνο ένα γι’αυτό αυτοπεριορίστηκα στο νέο δίσκο «A Moon Shaped Pool». Δύσκολη η επιλογή, μιας και είναι και το φανταστικό Identikit. Αλλά τί καλύτερο από τις καλοκαιρινές ονειροπολήσεις (που 24 ώρες μετά την επιστροφή από τις διακοπές, θα έχουν ήδη γίνει σκόνη).

 

Electrelane - The Lighthouse

Επιστροφή. Κατεβαίνεις από το καράβι και το αστικό τοπίο σε πνίγει. Μόνος φάρος από σήμερα θα είναι οι αναμνήσεις των διακοπών. Μέχρι τις επόμενες. Δύο βήματα από το λιμάνι και οι ρυθμοί έχουν ήδη ανέβει. Καταφύγιο θα είναι πάντα η μουσική. Electrelane, είναι το τελευταίο μου κόλλημα. Απολαύστε υπεύθυνα.

Shanti Thomaidi

Latest from Shanti Thomaidi

Related items