Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 21:00

New Long Fest 2017: Εμείς ρωτάμε, οι μπάντες (όλες!) απαντούν

Written by 

Όπως κάθε καλοκαίρι εδώ και χρόνια, το New Long Fest (κάποτε το λέγαμε και Μουσικά Κύματα) προσφέρει μία όαση δροσιάς στους λουόμενους της Νέας Μάκρης που δεν θέλουν να αποχωριστούν την αγαπημένη τους μουσική - αρκεί αυτή να φέρει κάποιες "ιδιαιτερότητες". Φέτος έχουν προσκληθεί 14 συγκροτήματα στο διήμερο φεστιβάλ (15 & 16 Ιουλίου, στην Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο της Νέας Μάκρης όπως έχει καθιερωθεί) και εμείς στο Soundgaze.gr είχαμε την ιδέα να τους βάλουμε να απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις, κοινές για όλους, ώστε να τις γνωρίσουμε καλύτερα και οι οποίες από εδώ και στο εξής θα αναφέρονται ως (1) και (2). Προηγείται φυσικά μία σύντομη παρουσίαση των συγκροτημάτων (με αλφαβητική σειρά) από εμάς, για να ξέρετε με ποιούς έχετε να κάνετε. 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

(1) Ποιο κομμάτι σας ανυπομονείτε να ακούσει το κοινό του New Long Fest (και γιατί);

(2) Σε ποια μπάντα από το lineup του φεστιβάλ θα θέλατε να επιχειρήσετε μια διασκευή, και σε ποιο κομμάτι (και γιατί);

 

ALLOCHIRIA

Η “πρώτη φορά” μπορεί να καθορίσει πολλές φορές σχεδόν τα πάντα αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις μια μπάντα. Ο τίτλος του ντεμπούτου τους (Omonoia) τράβηξε την προσοχή αμέσως, όπως έκανε αμέσως μετά η ακρόαση του δίσκου και, σε δεύτερη φάση, η βραδιά που τους είδα ζωντανά (στο Gagarin 205, ως support στους Deafheaven), όπου μεταξύ άλλων εντυπωσιάστηκα από την (υπεράνω πάσης υποψίας, αν τη συναντήσεις σε ουδέτερο περιβάλλον) πηγή του φωνητικού οχετού τους! Το post-sludge/doom τους ανεβαίνει επίπεδο στο δεύτερο δίσκο τους (Throes), ο οποίος κυκλοφόρησε φέτος και προς το παρόν τους δίνει αφορμή να παίζουν τακτικά σε live σκηνές. Από τα ονόματα που αναμένεται να κερδίσουν κι άλλους οπαδούς στη Νέα Μάκρη.

 

(1) Αν και μας αρέσει να παίζουμε όλα μας τα κομμάτια live, αυτό τον καιρό ανυπομονούμε να παίξουμε το “Cracking Fractals”, γιατί πιστεύουμε πως είναι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου και είναι η πρώτη φορά που θα το παίξουμε live μετά την κυκλοφορία του music video.

(2) Στο “Brenda” από Βlame Κandinsky γιατί έχει στοιχεία που μας ιντριγκάρουν και ρυθμούς με τους οποίους θα θέλαμε να πειραματιστούμε μιας και η μουσική τους είναι αρκετά διαφορετική από τη δικιά μας.

 

AMNIAC

Οι Amniac κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα φετινά άλμπουμ στον doom ήχο - και μόλις διαβάσατε μια πρόταση που από μόνη της θα αρκούσε για να σας πείσει πως η παρουσία σας στη Νέα Μάκρη είναι επιβεβλημένη. Βεβαίως δεν πρόκειται για παραδοσιακούς τύπους: ο ήχος τους, για την ακρίβεια, έχει περισσότερες μετα-doom ανησυχίες όπως αυτές εκφράζονται κυρίως από μπάντες όπως οι Neurosis και οι Cult Of Luna, ενώ και η εικόνα τους αντικατοπτρίζει το clean-cut cool που διέπει τα συγκροτήματα που έχουν ακούσει στη ζωή τους περισσότερο post-rock παρά Candlemass. Η θέση τους ως support στους Alcest το Μάρτιο που μας πέρασε και, κατά κύριο λόγο, η απόδοσή τους εκείνη τη βραδιά (όπως μαρτυρά και το live review μας) δρα ως οδηγός για το πού βρίσκεται η μπάντα αυτήν την στιγμή.

 

(1) Ανυπομονούμε να παίξουμε το “Erebos” όπως και κάθε φορά που παίζουμε live, μιας που ο κόσμος φαίνεται να το αγαπάει ιδιαιτέρως!

(2) Θα επιλέγαμε κάποια από τις πιο post στιγμές των Puta Volcano, των οποίων είμαστε και fans. Λογικά το “Infinity”.

 

BLAME KANDINSKY

Η core προσθήκη στο line-up του festival. Γενναίες δόσεις “ξύλου” θα απολαύσουμε στην εμφάνιση μιας μπάντας που πίνει νερό στο ευαγγέλιο των Converge, των Dillinger Escape Plan και άλλων σχετικών ονομάτων. Φωνακλάδες κατά τας γραφάς και τεχνικοί όπως απαιτεί το ύφος, κυκλοφόρησαν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο Spotting Elegance In Chaos πάνω στο φετινό “καλή χρονιά”. Τώρα τι ακριβώς τους έφταιξε ο πρωτοπόρος ζωγράφος, ούτε οι ίδιοι δεν έχουν σαφή απάντηση. Σίγουρα όμως προσπαθούν να ταράξουν τα μουσικά νερά όπως εκείνος τα εικαστικά.

 

(1) Μάλλον το “Motivation” γιατί φαίνεται να έχει αρέσει στους 16 fans που έχουμε so far και it's fun to play of course!

 

(2) Θα παίζαμε το “Counting Fives” από Allochiria γιατί τους αγαπάμε και για να δούμε πως θα ήταν στο διπλό τέμπο και μισή διάρκεια μια τέτοια σύνθεση.

 

 

BORDERLINE SYNDROME

Ένα είναι το σίγουρο: οι τύποι υποφέρουν από πολλά σύνδρομα - που χρησιμοποιούν στη μουσική τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Αν δεν τους έχετε δει live, χάνετε μία από τις τεχνικότερες μπάντες της χώρας σε δράση. Η γκάμα τους εκτείνεται από την free jazz στο progressive rock/metal και τούμπαλιν, όντες αρκούντως heavy και κινητικοί επί σκηνής. Οι οπαδοί των King Crimson λογικά θα έχουν βρει εδώ και κάποια χρόνια την αγαπημένη τους ελληνική μπάντα. Το πρώτο τους άλμπουμ (Stateless) έχει την πλήρη φωνητική συμβολή της Σοφίας Σαρρή σε 9 απολαυστικά κομμάτια, ενώ το EP Synapses που κυκλοφόρησαν το 2016 περιέχει 3 οργανικά κομμάτια συνολικής διάρκειας άνω των 30 λεπτών. 

 

(1) To “Garden Massive Toy” που είναι το πιο ατμοσφαιρικό κομμάτι του EP μας “Synapses” και σε συνδυασμό με τον ανοιχτό χώρο του φεστιβάλ στην Νέα Μάκρη η εκτέλεση θα είναι ιδιαίτερη ακόμα και για μας.

(2) Θα είχε ενδιαφέρον να γίνει μια διασκευή που να περιείχε κομμάτια από διαφορές μπάντες. Φαντάσου για παράδειγμα Hail Spirit Noir - I Mean you Harm, Krause - Weak και Blame Kandinsky – Motivation. Tρεις μπάντες των οποίων ο συνδυασμός  ακούγεται άξιος δοκιμής  στα αυτιά μας!

 

CHRONOSPHERE

Η thrash νοτα του φεστιβάλ. Ακόμη και το λογότυπο των Chronosphere σε πείθει πως στο live τους θα ζήσεις παραδοσιακό “ξύλο” και θα χορτάσεις να κάνεις headbanging και να τρέχεις μέσα σε circles of death. Βέβαια η διαφορά των νέων thrashers με τους παλιούς είναι πως οι νεότεροι είναι πολύ καλύτεροι τεχνίτες. Στα λίγα χρόνiα της ύπαρξής τους μας προέκυψαν αρκετά παραγωγικοί, με τρία άλμπουμ το τελευταίο των οποίων (Red N Roll) κυκλοφόρησε μέσα στο 2017 με τάσεις διαφυγής από την ωμότητα των προηγούμενων δίσκων. Αν θέλετε να διαπιστώσετε και μόνοι σας το υψηλό επίπεδο της ελληνικής παρελθοντολαγνικής thrash σκηνής στη χώρα μας, η Νέα Μάκρη είναι ο ιδανικός θερινός προορισμός. 

 

(1) Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι που θέλουμε να ακούσει ο κόσμος. Για μας πιο σημαντικό ίσως είναι να αποδεχτεί ένα νέο μέλος που έχουμε στην μπάντα. Αλλά σίγουρα το “Brutal Decay” είναι ένα κομμάτι που βγάζει μια τσίτα, αυτή που θέλουμε να δούμε στα μάτια του κοινού!

(2) Σε αυτό πραγματικά μας πιάνεις απροετοίμαστους! Ίσως το “Pact With the Devil” από Mahakala. Αλλά τα φωνητικά δεν θα προσπαθούσα καν να τα ακουμπήσω! Χωρίς γιατί, επειδή είναι ωραίο κομμάτι!

 

DENDRITES

Οι Βολιώτες είναι ο άγνωστος Χ του φεστιβάλ καθώς δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν στην Αττική. Αυτό αυτομάτως εξάπτει την περιέργεια μας να διαπιστώσουμε «τι ψάρια πιάνουν» επί σκηνής. Το γκρουπ κυκλοφόρησε μέσα στο 2016 το ομώνυμο ντεμπούτο του (το οποίο, παρεμπιπτόντως, είχαν εκθειάσει οι Tardive Dyskinesia σε πρόσφατη συνέντευξη που μας είχαν παραχωρήσει) και αρκεί μια ακρόαση για να διαπιστώσεις την αγάπη του για το southern heavy rock. Περιμένουμε να δούμε πως θα αποδοθεί ο συγκεκριμένος ήχος κάτω από τον καυτό ήλιο της Νέας Μάκρης.

 

(1) Επειδή πρόκειται για την πρώτη μας εμφάνιση στο λεκανοπέδιο, η ειλικρινής απάντηση είναι ότι ανυπομονούμε να ακούσει ο κόσμος όλα τα κομμάτια που θα παίξουμε με την ίδια αγωνία. Επειδή όμως πρέπει να επιλέξουμε ένα, αν και η λογική μας πάει στο να πούμε το “Whiskey Preachin' Motherfucker” που είναι και το πρώτο μας βίντεο, μάλλον θα επιλέγαμε το “Devilshead” που είναι από τα πιο πάρτυ κομμάτια του δίσκου.

(2) Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ρισκάραμε μια διασκευή στους Chronosphere, γιατί πιστεύουμε πως πάντα υπάρχει χώρος για ένα καλό κοπάνημα με τίμια παλιομοδίτικη thrash-ουρα. Ίσως να τολμούσαμε το “Before It's Gone” από τον καινούριο τους δίσκο, αν και σίγουρα θα το "πειράζαμε" αρκετά για να το φέρουμε στα μέτρα μας. Μια αρκετά πιο safe επιλογή που θα ταίριαζε περισσότερο στο ύφος της μπάντας μας, θα ήταν μάλλον το “Little Droid's Blues” των Void Droid. Πάντως, ότι από τα δυό κι αν επιλέγαμε, θα φροντίζαμε να το αποδώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και με όλο το σεβασμό προς τους δημιουργούς τους.

 

HAIL SPIRIT NOIR

Άλλη μία προοδευτικής νοοτροπίας μπάντα στο φεστιβάλ, μας έρχεται αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη και προέρχεται από το χώρο του ακραίου metal, περιδιαβαίνοντας όμως αγόγγυστα στα χωράφια κυρίως ξένων προς το metal ήχων. Ενδεικτικά, το 2ο άλμπουμ τους Oi Magoi (σ.σ. όταν πρωτοβγήκε έτυχε να ακούσω να προφέρεται μέχρι και ως Όι Μαγκόι - insert facepalm meme here...) έφερε επιρροές μεταξύ άλλων ακόμη και από το “επονείδιστο” hippy/flower power κίνημα των ‘60s, όμως τόσο όμορφα ενταγμένο στον ήχο τους που έβγαινε σκοτάδι. Άνετα το συγκρότημα με τον πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στο φετινό φεστιβάλ, αναμένεται να καταπλήξει όσους έχουν έρθει με ανοικτά αυτιά. Να σημειωθεί πως το υλικό από τους 3 έως τώρα δίσκους τους αποδόθηκε για πρώτη φορά ζωντανά στο Κύτταρο τον περασμένο Οκτώβριο!

 

(1) Αν και όλα για διαφορετικούς λόγους ανυπομονούμε να τα παίξουμε, το  “I Mean You Harm” ίσως λίγο παραπάνω γιατί είναι ιδανικό για το ξεκίνημα ενός live και ετοιμάζει και κοινό  κι εμάς για την συνέχεια! Για την οποία εξίσου ανυπομονούμε.


(2) Αυτό είναι δύσκολη ερώτηση, μετά από σκέψη θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν πειράζαμε το “Chameleon White” των Void Droid το οποίο μας αρέσει πολύ, ιδίως το τελευταίο μέρος. Παρότι εντελώς διαφορετικό, κάνοντας το Noir θα είχαμε ένα ενδιαφέρον, ψυχεδελικό και μαύρο αποτέλεσμα.

 

 

HYPNOTIC NAUSEA

Οι εκ Αγρινίου καταγόμενοι Hypnotic Nausea μας είχαν πιάσει εξαπίνης με το προ διετίας ντεμπούτο τους Hypnosis, καθότι πριν φτάσει στα χέρια μας αγνοούσαμε την ύπαρξη τους. To Hypnosis μας είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση (όταν το παρουσιάσαμε στο Soundgaze) για τον ωραίο ήχο του και την post rock νοοτροπία του που συνδυάζεται με τις heavyrock κιθάρες. Επίσης είναι από εκείνους τους δίσκους που ακούγονται ολόκληροι σαν ένα ενιαίο κομμάτι. Από τότε έχουν γράψει αρκετά συναυλιακά «χιλιόμετρα» και η συμμετοχή τους στο New Long φαντάζει αναμενόμενη και επιβεβλημένη.

 

(1) Ανυπομονούμε να ακουστεί στο φεστιβάλ ολόκληρο το set μας και όχι κάποιο κομμάτι συγκεκριμένα.  Ο τρόπος που παρουσιάζουμε τη μουσική μας έχει περισσότερο να κάνει με το διαρκές χτίσιμο ατμόσφαιρας και με το ταξίδι που προκύπτει από αυτή τη διαδικασία. Όταν παίζουμε δεν σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν 7 ή 8 διαφορετικά κομμάτια αλλά ένα μακράς διαρκείας κομμάτι.

(σ.σ. ...οπότε παίρνουμε το ελεύθερο να διαλέξουμε για εσάς το Revival Experience)

(2) Εδώ φαίνεται η μουσική ομοιομορφία που έχουμε ως μπάντα (not)! Αν και δεν είναι στην λογική μας  το θέμα διασκευή, ο Γιώργος (μπάσο, φωνή, πλήκτρα, samples) θα διάλεγε μάλλον κάτι από Allochiria ή Void Droid, o Νίκος (τύμπανα, samples) φαντάζομαι κάτι από Chronosphere και σίγουρα κάτι από Mahakala (hail Lucifer!) κι εγώ κάτι από Nochnoy Dozor μιάς και αποτελούν την νέα μου αγάπη!

 

KRAUSE

Οι noise rockers Krause ουσιαστικά αποτελούν side project πρώην και νυν μελών από δυνατές μπάντες του underground που δεν βρίσκονται στην ίδια μουσική φάση. Τι σχέση μπορεί να έχουν π.χ. οι death-άδες Vulnus με τους “αυτιστικούς” rockers Rita Mosss; Βέβαια ακόμη και μία πεταχτή ακρόαση προδίδει τις θορυβοποιητικές τάσεις τους, οπότε ιδού η κοινή συνισταμένη. Το ντεμπούτο τους, 2am Thoughts, βρίσκεται προς κατανάλωση των ώτων μας από τις αρχές του 2017 και οι φίλοι της mid-tempo φασαρίας καλά θα κάνουν να τους βάλουν στη λίστα με τα υπόψην για φέτος. Στη Νέα Μάκρη αναμένεται να δώσουν ένα από τα δυνατότερα live του διημέρου (ωτασπίδες alert!). 

 

(1) Θα θέλαμε να παίξουμε κάποιο από τα καινούρια μας κομμάτια γιατί τα δουλεύουμε αρκετό καιρό και ανυπομονούμε να τα παίξουμε λαιβ.

(σ.σ. έως τότε, ας απολαύσουμε το Weak από το προαναφερθέν ντεμπούτο τους)

(2) Θα διασκευάζαμε το “Cassidy Godson meets Christine Fallin” από Blame Kandinsky γιατί έχει ωραίο τίτλο

 

MAHAKALA

Αν δεν κάνουμε τραγικό σφάλμα, η αρχαιότερη μπάντα του φεστιβάλ. Οι πρεσβύτεροι, λοιπόν, Mahakala κυκλοφόρησαν φέτος μετά από κενό 4 ετών τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά (The Second Fall), όπου πραγματεύονται ξανά θρησκευτικά θέματα που τόσο τους αγγίζουν σε ένα ακόμη concept album. Μουσικά φυσικά και παίζουν heavy metal, με τον παραδοσιακό τρόπο των Mercyful Fate/King Diamond χωρίς τα ψηλά φωνητικά του Βασιλέως και με τακτικά μπολιάσματα από πιο ακραίες μορφές του metal. Η δυνατή νέα σύνθεσή τους εγγυάται μία απολαυστική metal συναυλία με heavy riffs και pounding drums.

 

(1) Πάει καιρός από τότε που παίξαμε τελευταία φορά στο New Long Festival κι έτσι κάθε στιγμή θα είναι μοναδική, μιας που –εκτός των άλλων- θα είναι σαν reunion παλιών συμμαθητών, με τόσο πολλούς φίλους στο κοινό! Aνυπομονούμε ωστόσο να παίξουμε το “Wrath of Lucifer” που πάντα απολαμβάνουμε στα live.

(2) Θα παίζαμε το “Huntress Virgin Goddess” των Amniac με καθαρά φωνητικά, ή το “Chameleon White” των Void Droid με στίχους στα Ιαπωνικά.

 

NOCHNOY DOZOR

Το συγκρότημα του φεστιβάλ που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ό,τι πιο κοντά σε all-star μπάντα, μιας και περιλαμβάνει μέλη από τους “παλιούς” Universe217 και τους νεότερους Blame Canada, Maplerun & One Man Drop. Το σκοτεινό/ατμοσφαιρικό υλικό τους με βάση τις δύο γυναικείες φωνές του σχήματος δεν έχει ακόμη δισκογραφηθεί, αλλά μέσα στο 2017 έχει ακουστεί σε πόλλές σκηνές της Αθήνας, καθώς η μπάντα φροντίζει πλέον να εμφανίζεται ζωντανά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με εξέχον το support τους στους Subrosa τον Ιούνιο.

 

(1) Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι που υπερισχύει άλλων καθώς, όντας καινούργια μπάντα με 30λεπτο σετ, το βλέπουμε σαν μια μουσική ολότητα ουσιαστικά. Είναι 6 κομμάτια που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και κάποια από αυτά λειτουργούν σαν μια φυσική συνέχεια το ένα με το άλλο..

(σ.σ. μπορείτε παρόλα αυτά να ακούσετε το demo του Black Hand ως ηχητικό δείγμα της κατεύθυνσής τους)

(2) Puta Volcano - Raindance, καθώς είναι μια μπάντα που αγαπάμε και σαν κομμάτι θα μπορούσε να αλλάξει προς το δικό μας ύφος, πιο αργό με πολλές φωνητικές μελωδίες.

 

PUTA VOLCANO

Στους Puta Volcano έχουμε μια μικρή αδυναμία στο Soundgaze μιας και τους έχουμε παρακολουθήσει από τα πρώτα βήματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχουν απογοητεύσει ποτέ. Η νέα τους δουλειά Harmony of Spheres (για την οποία γράψαμε πρόσφατα) είναι η πιο ολοκληρωμένη τους και συνάμα μια από τις πιο προσεγμένες που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στην εγχώρια heavy rock σκηνή. Είναι γνωστό πως στη σκηνή είναι εκρηκτικοί, το έχουμε διαπιστώσει άλλωστε πάμπολλες φορές, οπότε ανυπομονούμε να τους δούμε live και στην σκηνή του New Long Fest! Τα νέα τους κομμάτια αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για να περιμένουμε με αδημονία την εμφάνιση τους. 

 

(1) Το “Neon”, θεωρούμε πως είναι o τροχός του cyber-punk οχήματος μας, που τρέχει να ξεφύγει από μία τεράστια καταιγίδα σκόνης κάπου στο γαλαξία.

(2) “Flying Jesus” από Void Droid, διαθέτει την απαραίτητη "γκρούβα" και στιχουργικά παραπέμπει στο δυστοπικό παρόν και μέλλον που απασχολεί και τους Puta Volcano, ειδωμένο από άλλη σκοπιά.

 

SUPER PUMA

Οι Αθηναίοι Super Puma δεν είναι άγνωστοι σε όσους ασχολούνται επισταμένα με την εγχώρια heavy rock σκηνή. Υπάρχουν και το παλεύουν εδώ και αρκετά χρόνια και όλο και σε κάποιο live θα τους έχετε πετύχει. Η επικείμενη εμφάνιση τους στο New Long έχει τη δική της σημασία καθώς το σχήμα έχει επιτέλους έτοιμο το δεύτερο δίσκο του (Of Animals and Relatives) και λογικά θα ακούσουμε πολλά από τα νέα τους κομμάτια.

 

(1) Το "The Sleeping Pillars" απ'τον καινούριο μας δίσκο.

(2) Το "Death Town" από Krause γιατί έχει κάποια κοινά σημεία με αυτό που θέλουμε να κάνουμε στον επόμενο δίσκο μας και μας αρέσει πολύ αυτό που κάνουν, όπως επίσης και το "Home Sick Home" από Nochnoy Dozor γιατί είναι τεράστια πρόκληση να το φέρουμε στα μέτρα μας.

 

VOID DROID

Τα παιδιά… από την Πάτρα κυκλοφόρησαν πέρσι την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο Terrestrial και έχουν ήδη αποκτήσει φήμη στα πλαίσια της εγχώριας σκηνής. Ο ήχος του έχει έντονες αναφορές στο αμερικάνικο heavy rock αλλά και σε μπάντες σαν τους Mastodon και Baroness. Πρόσφατα άνοιξαν την συναυλία των Monster Magnet στο Academy και άφησαν καλές εντυπώσεις. Για όσους δεν τους έχουν δει live, η Νέα Μάκρη είναι μια καλή ευκαιρία.

 

(1) Όπως σε κάθε live που κάνουμε τον τελευταίο χρόνο, έτσι και σε αυτό ανυπομονούμε να παίξουμε το "Super Ego Villain". Ένα τραγούδι από αυτά που θα κυκλοφορήσουν στην επόμενη μας δουλειά, αλλά μας αρέσει να το περιλαμβάνουμε σε κάθε setlist γιατι είναι ένα από τα πιο "δυνατά" μας.

(σ.σ. δυστυχώς δεν εντοπίσαμε κάποιο βίντεο με εκτέλεση του συγκεκριμένου κομματιού, οπότε επιλέγουμε για εσάς το υπέροχο Chameleon White)

(2) Δύσκολη ερώτηση αλλά νομίζω πως θα πούμε το "Army Of The Flies" από τους Mahakala, λόγω της δύναμης και της επιθετικότητάς του!

 

Επιμέλεια: Μιχάλης Κουρής – Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα