Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 21:00

Summer Mixtape 2017: Μιχάλης Κουρής

Written by 

Επειδή ήρθε το καλοκαίρι και πλησιάζει/έρχεται/έφτασε η περίοδος των διακοπών για την πλειοψηφία, δε σημαίνει αυτόματα πως θα πρέπει να απορρίψουμε τις αγαπημένες μας μουσικές και να ασπαστούμε έστω προσωρινά τους (κατά κανόνα αδιάφορους) ήχους των beach bars. Ο υπογράφων σας προτείνει δέκα (10) ακούσματα για να πάρετε μαζί σας στο mp3-όφωνο, ώστε να απολαύσετε λίγη μουσική της προκοπής όσο ο dj του νησιώτικου μπιτσόμπαρου θα παιανίζει το Despacito για μυριοστή φορά.

 

Raw In Sect - Therion

Ξεκινάμε με μελωδίες της λεβεντομάνας Κρήτης, από τον πολυαναμενόμενο (πλέον) δίσκο μίας μπάντας που πιθανολογείται πως πάει για το μεγάλο μπαμ. Με τις ευχές μας! Το κομμάτι έχει κάνει ήδη αίσθηση, εξού και βρίσκεται στην καλοκαιρινή λίστα μου.

 

Gojira - Silvera

Το σοκ του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού μας ήρθε από τη Γαλλία και μας ποδοπάτησε την τρίτη μέρα του Rockwave. Ό,τι καλύτερο υπάρχει στον σκληρό ήχο αυτήν την στιγμή - που να συνδυάζει δηλαδή το “λαϊκό” έρεισμα με ασυμβίβαστη μουσική.

 

The Next Step Quintet - The Architect

Το γκρουβάτο βασικό θέμα αποτελεί κόλλημα των τελευταίων ημερών, γιατί όχι και δικό σας. Κι αν είναι jazz, μην το φοβάστε.

 

Foo Fighters - Run

Η πλέον σημαδιακή συναυλία της σεζόν - και αυτή που καλύφθηκε με το περισσότερο μυστήριο - στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αφού δεν γκρεμίστηκε το Ηρώδειο ούτε με αυτό, το βλέπω να αντέχει άλλα δυο χιλιάδες χρόνια τουλάχιστον.

 

Puta Volcano - Dune

Η πιο εθιστική μελωδία του νέου δίσκου τους. Μπομπάτος ήχος και μελετημένη σύνθεση, στοιχεία που μπορούν και πρέπει να τους φέρουν τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από το σημείο που βρίσκονται τώρα.

 

The Warlocks - Only You

O Bobby Hecksher είναι ευαίσθητος και το ξέρουμε. Το εναρκτήριο κομμάτι του τελευταίου δίσκου των Warlocks είναι μια ονειρεμένη shoegaze-ιά.

 

Louise Burns - Storms

Αργοπορημένη πρόσφατη προσωπική ανακάλυψη η Καναδή Louise, εδώ ακολουθεί έναν πιο προσωπικό δρόμο και δεν θυμίζει τόσο Kate Bush πλέον. Το βασικό θέμα και το ρεφρέν  στο συγκεκριμένο κομμάτι απεδείχθησαν κολληματικά!

 

Ulver - Southern Gothic

Η επιστροφή των Ulver με δίσκο που περιέχει μονάχα νέο υλικό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς για άλλη μία φορά αγνόησαν το παρελθόν τους και έκαναν του κεφαλιού τους, κυκλοφορώντας ό,τι πιο ηλεκτρονικό και εύπεπτο έχουν βγάλει ποτέ, πάντα όμως με την σφραγίδα του επιπέδου τους.

 

Soundgarden - Fresh Tendrils

Η απώλεια του Chris Cornell ακόμη δεν χωνεύεται… Διαλέγω τρελό outsider από τη δισκογραφία των Soundgarden, γιατί έτσι.

 

Habitants - Meraki

Από την κολυμβήθρα των Gathering ξεπηδάει σιγά σιγά αυτή η μπάντα, ο πρώτος δίσκος της οποίας αναμένεται σύντομα. Το πρώτο κομμάτι κυριαρχείται από τα υπέροχα φωνητικά της Anne van de Hoogen (από την οποία σημειωτέον πως αναμένουμε το επόμενο βήμα των Rosemary And Garlic) διανθισμένα από τις ατμόσφαιρες που ξέρουν να δημιουργούν οι αδερφοί Rutten.

 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα