Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 21:00

Summer Mixtape 2018: Μιχάλης Κουρής

Written by 

The Cure - Jumping Someone Else’s Train

Η φετινή εμπειρία μου στο Hyde Park δεν θα ξεχαστεί εύκολα. Το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν ένα από τα highlights μίας εμφάνισης που από μόνη της ήταν ένα δυομισάωρο highlight.

 

Xylouris White - Only Love

Αγάπη μόνο έδιδα αυτού του ψεύτη κόσμου

Κι η πληρωμή μου ήτονε αν έχεις κι άλλη δώσ’ μου.

 

αγόριαstonilio - Κυνήγι

Μία από τις καλύτερες ελληνικές rock μπάντες αυτήν την στιγμή με μαγικό Socos στην κιθάρα και εκφραστικό Μαρίνο Τζιάρο στη φωνή. Ακόμη δεν τους έχετε μάθει;

 

Habitants - Soul Traveller

Στη σκιά ενός σκληρού προσωπικού δράματος, το project αυτό κινείται δορυφορικά ως προς τους Ολλανδούς The Gathering. Περιλαμβάνει τον Rene Rutten, βασικό κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος τους, την σύζυγο του Rene, Gema Perez, ενώ στην αρχική σύνθεση έπαιζε drums ο Hans Rutten, αδερφός του και συνοδοιπόρος του στους Gathering. Οι ονειρικές συνθέσεις και η αιθέρια φωνή της Anne van den Hoogen (επίσης Gathering για ένα τραγούδι...) επαναφέρουν την ατμόσφαιρα στη ζωή μας.

 

Grant Lee Buffalo - Lone Star Song

Όταν οι προτάσεις των συναγωνιστών στο περιοδικό πιάνουν τόπο. Για αυτά ζούμε, για αυτά αναπνέουμε...

 

The Daysleepers - Release The Kraken

Ατάκα παραλίας πλέον το Release The Kraken, όχι βέβαια από την εκτέλεση των Daysleepers… shoegaze με επιρροές από το Don’t Fear The Ripper;;

 

Manfred Mann`s Earth Band - Joybringer

Με αφορμή το Soundgaze Radio είχα την ευκαιρία να ξεσκονίσω γνώσεις και ήχους από το μακρινό προσωπικό παρελθόν. Παραδόξως για τον τίτλο του, το Joybringer είναι μάλλον μελαγχολικό με Μπητλική χαρμολύπη...

 

Khruangbin - Cómo Me Quieres

Ο Mark Speer θεωρείται ο νέος guitar hero, η Laura Lee η μεθυστική hipshaker των χαμηλών συχνοτήτων και οι Khruangbin η νέα αγάπη των DJs για ένα χαλαρό κλείσιμο. Το κομμάτι μπορεί να παίζει στο προσωπικό μου repeat για ώρες, του το επιτρέπω με χαρά.

 

 

Σείριος Σαββαΐδης - Μάγισσα

Σαν πολλά ελληνόφωνα περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα… Περιμένοντας το νέο του δίσκο, απολαμβάνουμε τους παλαιότερους και θαυμάζουμε την μοναδική του μουσική άποψη.

 

 

Brian Blade & The Fellowship Band - Landmarks

Κλείσιμο με τον πλέον ευαίσθητο jazz drummer, σε σύνθεση του πιανίστα της μπάντας του

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα