Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 14:31

Summer Mixtape 2020: Μιχάλης Κουρής

Written by 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καλούμαστε να διαλέξουμε κάποια κομμάτια που θα συνοδεύσουν τις αυγουστιάτικες εξορμήσεις μας. Προσωπικά τη βρίσκω μία πάντα ευχάριστη διαδικασία που καταναλώνει αρκετό από τον χρόνο μου, που με αναγκάζει να ανατρέξω σε ολόκληρη τη χρονιά για να εντοπίσω ήχους που θα είναι κατάλληλοι για μία βόλτα με αυτοκίνητο με ανοιχτά παράθυρα, για μία ήρεμη μοναχική ακρόαση σε μια κυκλαδίτικη βεράντα, αλλά και για χορό σε ένα πάρτι με φίλους.

 

Rita and the Tiaras - Gone With The Wind Is My Love

Τόσο χαρούμενη μουσική μα τόσο λυπημένοι στίχοι - αυτή η συναισθηματική αντίθεση αλλά και η υπέροχη soulful ερμηνεία της Rita Graham, κάνουν αυτό το κομμάτι μαγικό. Και άκρως χορευτικό!

 

Allah-Las - Sacred Sands

Καμία αμφιβολία δεν πρέπει να έχετε ότι το καλοκαίρι ταυτίζεται σχεδόν με τους ιδιαίτερα αγαπητούς στα μέρη μας Καλιφορνέζους.

 

Constant Smiles - You're On Your Own

Όπως λέει το τραγούδι, είσαι μόνος σου, όπως μόνος δρα και ο Ben Jones που βρίσκεται πίσω από τους Constant Smiles.

 

Khruangbin - Pelota

Άλλη μία μπάντα που έχει πλέον ταυτιστεί με την εποχή. Αυτό είναι το αγαπημένο μου κομμάτι από τον καινούργιο τους δίσκο, ο οποίος ακόμα και αν βέβαια δεν είναι τόσο συνεπής και ομοιογενής όσο οι προηγούμενοι, συνεχίζει να αποτελεί αξιόπιστη επιλογή ακρόασης για μία χαλαρή έξοδο.

 

Kooba Tercu - Cemento Mori

Το δικό μου weird dance hit για φέτος. Οι Kooba Tercu έφτιαξαν μάλλον τον καλύτερό τους δίσκο με το Proto Tekno και αυτό είναι από τα κομμάτια που ξεχώρισα από την πρώτη ακρόαση.

 

Bonobo - Transmission 94 (parts 1 & 2)

Έπρεπε στη φετινή λίστα να υπάρχει μία υποψία σύγχρονης τζαζ, την οποία προσφέρει ο όχι και τόσο συνήθης ύποπτος (για τα προσωπικά μου γούστα) Bonobo.

 

 

Tony Levin - Slow Glide

Τεράστιος μάστορας του ηλεκτρικού μπάσου με χαώδες δισκογραφικό βιογραφικό, εδώ σε μία συναισθηματική και διδακτική στιγμή από έναν προσωπικό του δίσκο.

 

Bambara - Sing Me To The Street

Αν ο Nick Cave σας δονεί, οι Madrugada κινούν τις αισθήσεις σας και ο King Dude σας συντροφεύει στις ανίερες αναζητήσεις σας, το συγκεκριμένο κομμάτι προορίζεται για σας.

 

Peter Green - Slabo Day

Κάτι παραπάνω από tribute σε έναν αγαπημένο κιθαρίστα. Κάποιες φορές οι επιλογές μας προέρχονται από τα βάθη της προσωπικής μας ιστορίας.

 

Ulver - Nostalgia

Εννοείται ότι περιμένω τον νέο δίσκο των Ulver πώς και πώς. Το πιο πρόσφατο κομμάτι με τον οποίο μας προετοιμάζουν για την έλευση του είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι στην εποχή της ηλεκτρονικής αθωότητας.

 

Extra special bonus track:

ΛΕ.ΠΑ.ΝΚ. - ΙΜΝΟΤΜΕ

Τα mashup περικλείουν εξ ορισμού χιούμορ και ιερόσυλη διάθεση. Ακούστε χωρίς προκατάληψη...

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα