Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 05:29

Summer Mixtape 2021: Μιχάλης Κουρής

Written by 

Τι παράξενο καλοκαίρι είσαι (και) εσύ… ήρθες χωρίς τυμπανοκρουσίες, με μάσκες και αντισηπτικά, με κάποιες λίγες συναυλίες, με θερινά σινεμά, με δροσιά στην αρχή και καμμένη γη στο τέλος, με διάθεση φυγής σε όλη του τη διάρκεια. Η παρακάτω συλλογή περικλείει όλες αυτές τις διαθέσεις και άλλες πολλές.

 

Ayyuka - FM

Οι Τούρκοι φέρουν ως σημαία τους την απρόβλεπτη εξέλιξη των κομματιών τους - και (συγχωρήστε μου τα Αγγλικά, αλλά όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει γιατί) an almost fanatical devotion to the Turkish '70s scene before it was cool.

 

Gülistan - Nazmiye

Ένας Κούρδος μετανάστης και έξι Αυστριακοί μουσικοί μαζεύτηκαν το καλοκαίρι του 1986 σε ένα μικρό προβάδικο της Βιέννης για να παίξουν κάτι σαν... αυτό.

 

Prince - Bambi

Μ' αυτά και μ' αυτά έχει ξεμείνει στα βάθη της ιστορίας ότι ο Prince, πέρα από τεράστιος ποπ καλλιτέχνης γενικώς, ήταν και εξαιρετικός κιθαρίστας. Εδώ βέβαια, στο 2ο μόλις άλμπουμ του από το μακρινό 1979, παίζει και όλα τα υπόλοιπα όργανα…

 

black midi - Dethroned

Δεύτερο άλμπουμ για την τρομερή πιτσιρικαρία των black midi, άλλη μία φορά στην οποία εκπλήσσουν το κοινό που τους ακολουθεί. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ίσως ότι πιο ορθόδοξο (και καλά) έχουν γράψει ως τώρα.

 

Goat - Fill My Mouth

Το καινούριο κομμάτι των Gοat είναι ο ορισμός της χύμα διάθεσης του καλοκαιριού. Ένας απλός αλλά μεθυστικός drum ρυθμός, ένας αυλός που, ως ένα από τα αρχαιότερα μουσικά όργανα, μας φέρνει πιο κοντά στη φύση και μια μελωδία που αναμένεται να κάνει χαμό στο Plissken Festival του Σεπτεμβρίου.

 

Τα Παιδιά της Παλαιότητας - Τα Πληγωμένα Μηνύματα Αναθεωρημένα

Τους επανέφερα στην playlist μου με αφορμή ένα σπουδαίο, όπως αποδείχτηκε, live τους στο ίδρυμα Νιάρχου. Λίγους στιχουργούς διαθέτουμε σαν τον Παντελή Δημητριάδη…

 

Rosey Blue - The Fool

Μικρό, νοσταλγικό, μαγευτικό το κομμάτι με το οποίο αυτοσυστήνεται η Rosey Blue στο κοινό, θυμάται τις (όχι και τόσο παλιές) εποχές που τα χαμόγελα φώτιζαν τα πρόσωπά μας. 

 

Earth - Old Black

Κάτι σκληρό και ράθυμο ταυτόχρονα, για τις μοναχικές στιγμές που ο ήλιος δίνει τη θέση του στο φεγγάρι.

 

Daniel Norgren - Moonshine Got Me

Όταν σας λούσει και εσάς η λάμψη του φεγγαριού, θυμηθείτε αυτό το κομμάτι και αφήστε το να σας κρατήσει στη μαγεία της στιγμής.

 

Kiss The Anus Of A Black Cat - Argonaut And Magneto

Σκοτεινή μελαγχολία από Γάνδη μεριά και φύγαμε για τελικό (προορισμό)...

Bonus track:

Φυσικά έχουμε και φέτος ένα bonus track απενοχοποιημένο, που δεν φοβάται να δηλώσει αυτό που είναι. Σε μαγικά φιορδ θέλω να βρεθούμε, με την εύθραυστη φωνή της Χρύσας Τσαλταμπάση (Spineless) και το ευγενές παίξιμο του Μάνθου Στεργίου (Tardive Dyskinesia) που αγωνιούν (#not) να δροσιστούν σε μία παραλία. 40 βαθμοί, λιώνει το κορμί...

 

 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα