Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016 14:52

MUSIC SCOUTING: Fangclub

Written by 

Οι Fangclub είναι μια punk ύφους μπάντα του -πολύ φίλου της grunge- κιθαρίστα και τραγουδοποιού Steven King, του μπασίστα Kevin Keane και του ντράμερ Dara Coleman.

Μικρής διάρκειας αλλά “to the point” είναι το ντεμπούτο single που κυκλοφόρησε το Ιρλανδικό συγκρότημα με τίτλο BulletHeadΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κομμάτι της μπάντας από τη Βόρειο Δουβλίνο «φωνάζει» παντού Νirvana (θυμίζει πολύ και τις απαρχές των Foo Fighters) αλλά πράγματι τα 2 αυτά λεπτά είναι αρκούντως κοφτερά και δυναμικά.

Μέρος των μέχρι τώρα κατορθωμάτων τους είναι να βρίσκονται σαν support group σε συναυλίες για μπάντες όπως οι Bully, La Dispute και οι Nothing But Thieves, ενώ πραγματοποιούν και δική τους mini-tour (στην πατρίδα τους)  ήδη μέσα στο 2016, παράλληλα με συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ. Το συγκρότημα υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την Universal Music Ireland και το Bullet Head είναι το πρώτο κομμάτι από το ομώνυμο ντεμπούτο ΕP τους που υπάρχει ήδη στο iTunes για προπαραγγελία και θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου 2016.

Νομίζω πως θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον, προς το παρόν όμως ακούστε το Βullet Head:

Links:

http://fangclubofficial.com/

https://www.facebook.com/FangclubOfficial/?fref=ts

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα