Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 09:38

Live Review: Echo Train / The Road Miles @ Τριανόν, 23/9/2016

Written by 

Μια βραδιά με τίτλο The New Psychedelic Sounds of Athens έλαβε χώρα στον Κινηματογράφο Τριανόν την προηγούμενη Παρασκευή. Το line up αποτελούταν από τους Echo Train και The Road Miles, δύο συγκροτήματα με κοινές αναφορές στον ψυχεδελικό ήχο, γυναικεία φωνητικά και με ντεμπούτα αρκετά φρέσκα ακόμα. Ψυχεδελικοί ήχοι, όμορφες εικόνες και χαλαρή διάθεση μέσα στον φιλόξενο χώρο ενός κινηματογράφου, μόνο άσχημη ιδέα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Road Miles, για τους οποίους το συγκεκριμένο live ήταν ιδιαίτερα σημαντικό καθώς παρουσίαζαν τη νέα τους σύνθεση και δοκίμαζαν τα καινούρια κομμάτια τους. Με νέο κιθαρίστα (τον Νώντα Κουτσούμπα από The Mound) και προσθήκη πλέον πλήκτρων (έκτο μέλος πια ο Alex Darmis των Lower Cut) μας έδωσαν σαφή δείγματα από τα επόμενα βήματα τους. Η προσθήκη πλήκτρων αποδείχτηκε έξυπνη κίνηση καθώς ο ήχος τους αποκτά ακόμα πιο ψυχεδελική κατεύθυνση, ενώ δίνουν έξτρα λεπτομέρειες σε καίρια σημεία των συνθέσεων. Γενικότερα, πάντως, η μπάντα παρά τις ανακατατάξεις εμφανίστηκε πολύ δουλεμένη με μεστό, δεμένο ήχο.

Στο σετ τους υπήρχε αρκετό νέο υλικό, στην ίδια ατμόσφαιρα, με έντονες blues αναφορές και βεβαίως αύρα ερήμου. Όσα νέα κομμάτια ακούσαμε μας άφησαν θετικές εντυπώσεις και αναμένουμε με ενδιαφέρον την καινούρια τους δουλειά. Δεν έλειψαν φυσικά και αγαπημένες στιγμές από το LP Gold & Shadows (το οποίο είχαμε παρουσιάσει εδώ) όπως το μαγικό δεκάλεπτο William Blake και το όμορφο Crossroads. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος αναμενόμενα άνηκε, χωρίς αμφιβολία, στην Αφροδίτη Ταβουλάρη, η οποία για άλλη μια φορά αποδείχτηκε χαρισματική frontwoman: ωραία φωνή, σωστή εκφορά του λόγου, εκφραστικότητα, ενέργεια, συμπυκνώνονται στην επί σκηνής παρουσία της. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε το νέο τους άλμπουμ για να επιβεβαιώσουν όλα τα θετικά που τους καταμαρτυρούμε παραπάνω.

Τη σκυτάλη στην ψυχεδελική αυτή βραδιά πήραν οι Echo Train. Ήχος και παρουσία από άλλη εποχή, μας παρέσυραν σε ένα μυστικιστικό ταξίδι. Παρότι τους έχουμε δει και σε μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο, όταν άνοιξαν για τους Underground Youth, η ζεστή σκηνή του Τριανόν τους αγκάλιασε και τους ταίριαξε γάντι. Άλλωστε στους χρόνους που μας ταξιδέψανε, ήταν σύνηθες οι συναυλίες να λαμβάνουν χώρο σε κινηματογράφους και οι ίδιοι ανυπομονούσαν να βρεθούν μπροστά στην οθόνη, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν στην πρόσφατη συνέντευξή τους. Η μυσταγωγία ξεκίνησε με την επίκληση στον λύκο The Wolf The Mightier. Η μπάντα δεμένη, και γεμάτη ενέργεια φαινόταν να απολαμβάνει κάθε λεπτό. Η Ren, με τα άψογα φωνητικά και την εξαιρετική ερμηνεία, παρότι φαινόταν λίγο μαζεμένη στην αρχή, δεν άργησε να παρασυρθεί από την ίδια της τη δίνη.

Με το setlist σωστά μελετημένο, είχαμε την ευκαιρία εκτός του να απολαύσαμε κομμάτια από το ντεμπούτο δίσκο τους Memento Mori, να εξερευνήσουμε μαζί τους κομμάτια αγαπημένα από τα 60’s: μια πολύ καλή εκτέλεση του White Rabbit των Jefferson Airplane, και ξεσηκωτικές διασκευές στα Indian Rope Man του Richie Havens και Youre gonna miss me των 13th Floor Elevators. Από την παρουσίαση τους μάλιστα δεν έλειψε και η απαγγελία ενός ποιήματος, η πηγή του οποίου δυστυχώς μας διαφεύγει. H σκηνική τους παρουσία δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις μπάντες της εποχής. Πινελιά μάλιστα που ανέδειξε την συμπαντική ύπαρξη των Echo Train, ήταν το οπτικό υλικό που έπαιζε στην οθόνη του κινηματογράφου και που επιμελήθηκε για άλλη μια φορά η Μαρία Γαλάτη. Κλείσιμο με το 13λεπτο Heaven εμπλουτισμένο με αυτοσχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τους Pink Floyd και τα μέλη του σχήματος να αποχωρούν σταδιακά υπό την υπόκρουση ηχογραφημένης λούπας, προσθέτοντάς το στη λίστα με τα πιο δυνατά κλεισίματα που έχουμε παρακολουθήσει.  

Η βραδιά άφησε το κοινό μαγεμένο και αυτό φάνηκε στο ζεστό και δυνατό χειροκρότημα που δέχτηκαν και οι δύο μπάντες δείχνοντας πως οι “Νεοι Ψυχεδελικοί Ήχοι της Αθήνας” θα χρειαστεί πολύ σύντομα να ανανεώσουν το ραντεβού τους με τις ζωντανές σκηνές της πόλης.

 

Κείμενο: Shanti Θωμαίδη (Echo Train) – Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος (The Road Miles) / Φωτογραφίες: Μιχάλης Κουρής

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα