Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 21:00

Live Review: José González @ Piraeus 117 Academy, 21/5/2017

Written by 
Την πιο βροχερή Κυριακάτικη νύχτα του Μαΐου, κι ενώ τα περισσότερα μάτια ήταν καρφωμένα στον τελικό του Final Four, οι ρομαντικοί αυτής της πόλης επέλεξαν να την περάσουν υπό τις μελωδίες του Jose Gonzales.

Αναμενόμενο αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η μικρή προσέλευση του κόσμου, που στο αχανές Piraeus Academy έμοιαζε ακόμα λιγότερος. Με πιάνει πάντα μία θλίψη για τους καλλιτέχνες που καλούνται να καταθέσουν τη ψυχή τους σε μισοάδειες αίθουσες. Όταν όμως ο αργεντίνικης καταγωγής Σουηδός προσκεκλημένος της βραδιάς γρατζούνισε τις πρώτες νότες του With the Ink of a Ghost, το χειροκρότημα και οι φωνές ήταν τόσο θερμά που χαμογελάσαμε κι εμείς μαζί του. Στο κέντρο της θεόρατης σκηνής ένα μικρό βάθρο φιλοξενεί την αιθέρια φωνή του τραγουδοποιού, με μόνη παρέα τις δύο του κιθάρες. Η ήρεμη δύναμη με τις εξαιρετικές κιθαριστικές δεξιότητες μοιράστηκε μαζί μας μερικές από τις πιο όμορφες μελωδίες του καθώς η ζεστή χροιά του κατάφερνε να γεμίζει όλο το χώρο.

Ο Gonzales μας ταξίδεψε σε όλο του το έργο το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από τα τρία άλμπουμ από τη solo καριέρα του, άλλα δύο από το side project που έχει με τον Tobias Winterkorn, τους Junip. Έτσι λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά αγαπημένα τραγούδια όπως το Leaf Off / The Cave, Hints, Every AgeLine of Fire,Killing For Love, Cycling Trivialities,Crosses και Stay in the Shade. Επίσης δεν έλειψαν και οι διασκευές που έχει κάνει, με σπουδαιότερη το Teardrop των Massive Attack αλλά και το Heartbeats των Knife. Στις πιο δυναμικές στιγμές του set, το κοινό συμμετείχε με ρυθμικό χειροκρότημα και τα σώματα λικνίζονταν στις αέρινες μελωδίες.

Σίγουρα θα τον προτιμούσα σε ένα πιο μικρό χώρο, σε πιο “προσωπική” ατμόσφαιρα, ώστε να είμαι βέβαιη οτι μπορεί να δει όλα αυτά τα ευτυχισμένα πρόσωπα γύρω του. Ωστόσο τα ογδόντα λεπτά μαγείας δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο. Ήταν μία από αυτές τις βραδιές που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ και σου αφήνουν τέτοια γλύκα που σε κάνει να περπατάς ευχάριστα μέσα στη βροχή.

Κείμενο / Φωτογραφίες: Shanti Θωμαΐδη

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα