Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 22:00

New Candys [IT] w/ Nellcotes [GR] live in Athens 17/01/2020 @ Temple

Written by 

Δελτίο τύπου

Made Of Stone Productions proudly presents

New Candys [IT] live in Athens

special guests Nellcôtes [GR]

at Temple Athens

Friday 17 January 2020

Doors Open at 21:00

 Ticket Fee :
-- presale : 12 euros
-- on spot : 15 euros

Presale Spots :
-- viva.gr
-- wind
-- seven video spots
-- viva kiosks
-- evripidis bookstore
-- syd records
-- rhythm records


NEW CANDYS

«Μια μπάντα που διατηρεί το πνεύμα των The Velvet Underground, κάνει ένα πέρασμα απ’ τους The Jesus And Mary Chain και καταλήγει στους Black Rebel Motorcycle Club». Αυτό γράφει ένας σχολιαστής στο YouTube για τους New Candys και δεν θα μπορούσε να έχει περισσότερο δίκαιο.

Πρόκειται για μία τετραμελή μπάντα που δημιουργήθηκε στη Βενετία το 2008. Όλα ξεκίνησαν από τον Fernando Nuti (φωνή, κιθάρα, σιτάρ) και τον Dario Lucchesi (ντράμερ).

Μετά από μία σειρά καθοριστικών ηχογραφήσεων για το ύφος της μπάντας, το 2012 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ Stars Reach The Abyss. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, επιτρέποντας στην μπάντα να ξεδιπλώσει όλο το εύρος της μουσικής της ταυτότητας. Το mastering έγινε από τον Jon Astley, γνωστό από τις συνεργασίες του με τους The Who, τον Eric Clapton, τους Stereophonics και άλλους πολλούς.

Με αυτό το άλμπουμ οι Ιταλοί εξασφάλισαν και μια συνεργασία με το ιστορικό λονδρέζικο label Fuzz Club Records. Πρόκειται για ένα label από το οποίο έχουν περάσει μπάντες όπως οι A Place To Bury Strangers, οι The Black Angels, οι The Underground Youth, αλλά και οι Έλληνες Acid Baby Jesus.

Τα δύο επόμενα άλμπουμ κυκλοφόρησαν από το ίδιο label το 2015 και το 2017, με τίτλους New Candys As Medicine και Bleeding Magenta αντίστοιχα. Τα πράγματα πήγαιναν όλο και καλύτερα. Οι Primal Scream παίνευαν το ταλέντο της μπάντας. Οι προτάσεις για support σε καλλιτέχνες όπως οι Savages, οι Slowdive, οι The Brian Jonestown Massacre και οι The Vaccines έρχονταν η μία πίσω από την άλλη.

Αυτή τη στιγμή οι New Candys αποτελούνται από ένα ανανεωμένο lineup, με τον Alessandro Boschiero στο μπάσο και τον Andrea Volpato στην κιθάρα. Τον Ιούνιο του 2018 εμφανίστηκαν στο γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό KEXP στο Seattle, εδραιώνοντας τη φήμη τους και στην Αμερική. Το Σεπτέμβριο του 2019 έκαναν μία κοινή περιοδεία με τους The Warlocks και τους The Dandy Warhols. Και τον Ιανουάριο έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σας περιμένουν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο Temple για ένα show γεμάτο από έντονες εικόνες και σκοτεινό, θορυβώδες rock n’ roll!

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα