Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 05:59

Ξαναζούμε online την ιστορική συναυλία των Στέρεο Νόβα στο Summer Nostos Festival του 2018!

Written by 

Δελτίο τύπου

Ξαναζούμε online την ιστορική συναυλία των Στέρεο Νόβα

στο Summer Nostos Festival του 2018!

 

23 Ιουνίου 2020, 22:00

www.SNFestival.org/live

 

Θα ήταν κάπως άδικη σύγκριση να επιλέξεις την καλύτερη συναυλία, των τελευταίων πέντε ετών, του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αλλά εάν παίζαμε αυτό το παιχνίδι, το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι θα επέλεγαν τη συναυλία των ΣτέρεοNόβα, εκείνη την ηλεκτρ(ον)ική βραδιά, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μια Δευτέρα του Ιουνίου 2018. Το θρυλικό encore που χορεύαμε ξέφρενα, τραγουδώντας “Μικρό αγόρι, πάλι τρέχεις μόνο, πιο γρήγορα απ’ το μυαλό, πιο γρήγορα απ’ το νόμο”.

Μια συναυλία που τα είχε όλα, πρόσωπα που είχες να δεις χρόνια, μαζί με νέα, απίστευτο ρυθμό, νοσταλγία, ανατριχιαστικές εκτελέσεις, σωστή ισορροπία παλιών και νέων κομματιών, 2018 μαζί με 90s, αδρεναλίνη, χορό, συγκίνηση. Εικόνες από τη φύση και το αστικό τοπίο γυρισμένες σε διάφορες τοποθεσίες της Ελλάδας, αστέρια και πλανήτες, τροχιές σωματιδίων, αρμονία και αντανάκλαση, στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τον Νίκο Πατρελάκη, ο οποίος σκηνοθέτησε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά τα visuals που συνόδευσαν τη μουσική των Στέρεο Νόβα με την ομάδα του Special Digital στα computer graphics και animations.

Εάν δεν είχες πάει, το μετανιώνεις. Εάν ήσουν εκεί, ακόμη θυμάσαι την ανέλπιστα ωραία εμφάνιση των Kωνσταντίνου Βήτα και Μιχάλη Δέλτα, που την έχεις κατατάξει στη λίστα σου με τις καλύτερες συναυλίες των τελευταίων ετών. Για εσένα, σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι εάν ανήκεις, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να κλείσεις τα μάτια και να (ξανα)βρεθείς νοερά εκεί, για να τραγουδήσεις μαζί με τους Στέρεο Νόβα και το κοινό “Το Ταξίδι της Φάλαινας”, το “Μοτοκούζι” και το “Παζλ στον Αέρα”. Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο;

 

Κωνσταντίνος Βήτα: Synths, φωνή

Μιχάλης Δέλτα: Synths

 

Στα τύμπανα συμμετείχε ο Πέτρος Τσαμπαρλής (Six For Nine)

 

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Ηχοληψία

Παύλος Πανταζόπουλος: Ηχοληψία

Γιώργος Βουδαντάς: Ηχοληψία σκηνής

Θάνος Καλέας: Ηχοληψία σκηνής

Σπύρος Κουρκουμέλης: Φωτισμοί

 

Visuals & Video Art

Σκηνοθεσία & επεξεργασία: Nikko Patrelakis

Κινηματογράφηση: Κώστας Κατριός, Nikko Patrelakis

CG & animation: Yas Borodin, Ηλιάνα Τσαπατσάρη

Παραγωγή visuals: www.specials.digital

Οργάνωση Παραγωγής: Ερωδιός Live – Γιάννης Μητρούδης

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.SNFestival.org

Κατεβάστε δωρεάν το SNFestival App από το Google Play ή το App Store.

#SNFestival


Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δημιουργός και δωρητής του Summer Nostos Festival είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο. Το ΙΣΝ πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.600 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 126 κράτη ανά τον κόσμο. Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ μέχρι σήμερα είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, που αποτελεί και τον τόπο διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Το ΚΠΙΣΝ παραδόθηκε στην Ελληνική Κοινωνία ως δωρεά, στις 23 Φεβρουαρίου 2017. Έκτοτε, το ΙΣΝ συνεχίζει να υποστηρίζει τη λειτουργία και τις δωρεάν, ανοιχτές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, αλλά οι δύο οργανισμοί είναι διακριτοί και αυτόνομοι.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.
 

LINKS
Ιστότοπος του ΙΣΝ 
Ιστότοπος του SNFestival

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο:
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

 

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα