Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 06:50

3 καλλιτέχνες, 5 ερωτήσεις: Sonus Naturalis live (Marva Von Theo, Lia Hide, Emi Path)

Written by 

Την Τετάρτη 1/12 υποδεχόμαστε τον Δεκέμβριο με μία μουσική συνάντηση διαφορετική από τις συνήθεις - τουλάχιστον όσο αφορά τον τυπικό χαρακτήρα των τριών σχημάτων που συμμετέχουν. Ως θεατές θα καθόμαστε και πάλι, όμως τις θέσεις τις επιβάλλει ο χαρακτήρας της εκδήλωσης και ο τόπος διεξαγωγής της και όχι κάποιος εξωγενής κυβερνητικός παράγοντας. Στο θέατρο Φούρνος, λοιπόν, οι Marva Von Theo, οι Lia Hide και η Emi Path (με τη συμμετοχή του Σπύρου Τζέκου) θα αποδώσουν το υλικό τους χωρίς ηλεκτρισμό ή ενισχυτικούς παράγοντες (ηχεία, μικρόφωνα κτλ.) και μονάχα υπό το λιτό φως των κεριών. Αν σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η περίπτωση (που έτσι θα έπρεπε), καλά θα κάνετε να εξασφαλίσετε τάχιστα τα εισιτήριά σας, καθώς εκ των πραγμάτων ο χώρος έχει περιορισμένη χωρητικότητα. 

Με αφορμή αυτή τη συναυλία, τα τρία συμμετέχοντα σχήματα απάντησαν σε ένα κοινό ερωτηματολόγιο. Οι 5 ερωτήσεις που τους απευθύναμε βρίσκονται παρακάτω. Ακολουθούν οι απαντήσεις των σχημάτων:

1. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το, οπωσδήποτε ξεχωριστό, live που θα δώσετε την 1η Δεκεμβρίου και τι θα πρέπει να περιμένει το κοινό από σας;

2. Χωρίς να γνωρίζουμε αν σχεδιάζετε να το κάνετε ήδη, ποιο κομμάτι που δεν έχετε γράψει εσείς θα θέλατε να διασκευάσετε σε αυτό το εντελώς ακουστικό πλαίσιο;

3. Πώς βιώνετε ή πώς αξιοποιήσατε ως άτομα και ως μουσικοί την περίοδο που διανύουμε, με την ιδιαίτερη υγειονομική κατάσταση και τα μέτρα που εφαρμόζονται παγκοσμίως;

4. Τι νιώθετε ότι έχετε περισσότερο ανάγκη να κάνετε (ή να μην κάνετε) στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα;

5. Πάνω σε τι δουλεύετε αυτήν την στιγμή ή/και ποια είναι τα επόμενα μουσικά βήματά σας;

 

MARVA VON THEO

 Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

1. Δίχως την ενισχυτική παρουσία των ηλεκτρικών οργάνων δεν μένει παρά η φωνή της ουσίας της μουσικής. Η φλόγα, αυτού του πυρήνα της δημιουργικής έκφρασης, θέλουμε να φωτίσει τις εγγενώς ποιητικές και λυρικές ρίζες της μουσικής μας και να ζεστάνει τις σκέψεις των ακροατών.

2. Στην προτροπή του χώρου να εκφράσουμε τα ουσιώδη με ένα πιάνο και μια φωνή υποκύψαμε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μας σε μια ενδοσκόπηση και έναν φορτισμένο εσωτερικό διάλογο.  Θα τραγουδήσουμε μόνο τα δικά πάθη.

3. Όπως εικάζεται πως έχει πει ο P. Piccasso, “…η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας αποκαλύπτει την αλήθεια”. Σε κάθε κοινωνική κρίση οι καλλιτέχνες δημιουργούν τις δικές τους αυταπάτες ελπίζοντας στην επάνοδο στην συνείδησης και σε ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο. 

4. Να ζήσουμε τη και από τη μουσική μας.

5. Δουλεύουμε σκληρά, χωρίς υποσχέσεις, επάνω σε ένα οπτικοακουστικό όραμα του τρίτου μας Album. Ελπίζουμε τα επόμενα βήματα να μας πλησιάσουν στην πραγμάτωση αυτού του οράματος.

 

LIA HIDE

Φωτογραφία: Γιώργος Γερανιός

1. Το στοίχημα για μας είναι να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην πηγή της τέχνης μας και στους ήχους που πρωτοεμφανίζονται στον χώρο μας, στο σπίτι μας, όταν κι όπως αρχίζουν να δημιουργούνται τα κομμάτια, και ακόμα περισσότερο, μετα απο τα δύο αυτα χρόνια εγκλεισμού, στο πως ήταν η μουσική για μας, μέσα στο σπίτι μας, με ήχους φυσικούς και λιτούς κι απέριττους. Θέλουμε ο κόσμος να νιώσει.. σαν στο σπίτι μας!

2. Η αλήθεια είναι πως θα παίξουμε ενα κομμάτι το οποίο δεν ειναι δικό μας, αλλά αυτο που πραγματικά θέλαμε να παίξουμε (και δεν θα) ειναι το Play Dead της Bjork, καθότι το είχαμε πρωτοπαίξει στο Θεάτρο Φούρνος, πρίν απο κάποια χρόνια, στην παρουσίαση του πρώτου μας δίσκου, που έγινε ακριβώς εκει!

3. Τα δύο αυτά χρόνια, αν και πολύ δύσκολα και ψυχολογικά, και καλλιτεχνικά και οικονομικά, μας γέμισαν με ιδέες και έτσι γεννήθηκε, και εν τέλει, ολοκληρώθηκε ο τέταρτός μας δίσκος, που θα κυκοφορήσουμε με το νέο έτος. Βρήκαμε χρόνο και ζήσαμε πολύ ο ένας τον άλλον στο δικό μας πλέον στούντιο, μάθαμε και δοκιμάσαμε  ένα σωρό καινούρια πράγματα, και φτιάξαμε τον καινούριο μας, πλέον, ήχο.

4. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε τις συναυλίες μας και τις περιοδείες μας, όπως πριν απο τον κακό κυρ-Covid, και να βρεθούμε πάλι κοντά στον κόσμο, και σίγουρα δεν έχουμε ανάγκη να συμμετάσχουμε στην νοσηρή αυτή διχόνοια που βλέπουμε γύρω μας, καθημερινά.

5. Όπως προαναφέραμε, ολοκληρώσαμε τον καινουριο μας δίσκο, και τώρα ειμαστε στην τελική ευθεία προς Mastering, ενω ολοκληρώνονται τα βίντεο του δίσκου που εχουμε ήδη ετοιμάσει. Επίσης τελειώσαμε κάποιες μουσικές συνεργασίες, προτάσεις και διασκευές που μας είχαν γίνει απο εδώ, Ελλάδα, αλλά και Γερμανία και Ιταλία και τις αναμένουμε να κυκλοφορήσουν με πολύ ανυπομονησία. Στα πολύ άμεσα σχέδια μας, ειναι προγραμματισμένη η εμφάνισή μας στο Future Echoes Φεστιβάλ της Σουηδίας, τον Φεβρουάριο του 2022.

 

EMI PATH

Φωτογραφία: Ευτυχία Βλάχου

1. Περίεργη λέξη η προσδοκία. Και μιας και είναι διαίτερη η συνθήκη θα πρότεινα να μην περιμένει κανείς μας τίποτα και απλώς να ανακαλύψουμε εκείνη την ώρα αυτό που θα (μας) συμβεί.

2. Δεν με τρελαίνουν οι διασκευές, οπότε για την ώρα δεν έχω απάντηση σε αυτό.

3. Αναθεώρηση, επαναπροσδιορισμός και λήψη καινούριων αποφάσεων. Σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά επειδή το προσωπικό είναι αλληλένδετο με το κοινωνικό, αυτό που προσπαθώ είναι να παραμένω νηφάλια.

4. Βόλτα στη φύση.

5. Αυτή την περίοδο γράφω τον 2ο δίσκο μου, καθώς επίσης και κάποια μεμονωμένα έργα για μελλοντικές συναυλίες.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το event μπορείτε να βρείτε εδώ --> Sonus Naturalis με τους Lia Hide, Marva Von Theo και Emi Path, 1/12 @ Θέατρο Φούρνος

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα