Print this page
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 11:21

Συνέντευξη Frenzee: Όσο υπάρχει πατριαρχία δεν υπάρχει ισότητα.

Written by 

Οι Frenzee κινούνται μεταξύ Μελβούρνης και Κρήτης με χαρακτηριστική άνεση. Αυτήν την περίοδο περιμένουν να βγουν σε Ευρωπαϊκή περιοδεία μαζί με τους 1000mods, οπότε βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί με μία από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες της χώρας.

Η πρώτη σας ολοκληρωμένη συλλογή κομματιών βρίσκεται ήδη διαθέσιμη προς ακρόαση σε ψηφιακή και αναλογική μορφή. Μια προφανής πρώτη ερώτηση θα ήθελε να μάθει τα συναισθήματά σας για αυτήν την κυκλοφορία, μετά από κάποια ψηφιακά singles στο bandcamp.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι! Επιτέλους έχουμε κυκλοφορήσει το ΕΡ μας που δουλεύαμε τόσο καιρό.

Με ποιους ανθρώπους δουλέψατε για την ολοκλήρωση του πρώτου σας ΕΡ;

Ο ηχολήπτης Αριστοτέλης Τέλης μας ηχογράφησε στο στούντιο, ο Νίκος Τσιμπούκας (Spin Studio LIC, NY), επίσης φίλος, έκανε τη μίξη και ο θρυλικός Roger Lian το μάστερ.

Προσωπικά σας είδα και σας άκουσα πρώτη φορά στο live σας μαζί με τους Clamm στο Death Disco και ομολογώ πως ανασήκωσα πολλές φορές το φρύδι έκπληκτος από αυτό που έβλεπα και άκουγα. Ποια είναι ή θα ήταν για σας η ιδανική live σκηνή (δώστε στην λέξη “ιδανική” τη σημασία που επιθυμείτε);

Ιδανική λάιβ σκηνή είναι όπου βρεις κόσμο μαζεμένο με ενέργεια, έτοιμοι να ακούσουν μουσική.

Αυτοπροσδιορίζεστε ως Punk rock μπάντα. Οι τρίτοι παρατηρητές “ακούνε” τον χαρακτηρισμό κυρίως στην ενέργεια που μεταδίδει η μουσική σας, εντοπίζουν όμως και στοιχεία που δεν εμπίπτουν απαραίτητα στον χαρακτηρισμό (π.χ. heavy rock, Rage Against The Machine κτλ). Από πού αντλείτε την ενέργεια και την έμπνευσή σας (και δεν εννοώ μόνο μουσικά);

Προφανώς όλα μας τα ακούσματα (ροκ και μη) που έχουμε από μικρά, έχουν παίξει το ρόλο τους στη μουσική του Frenzee. Δεν έχουμε σκοπό να καταταχτούμε αυστηρά σε ένα είδος. Την ενέργεια μας την αντλούμε από τη μουσική και τη γυμναστική. Μας αρέσει να ακούμε σύγχρονες μπάντες που μπορούμε να σχετιστούμε με τα όσα λένε και που μας τραβάνε με τη μοναδικότητα της έκφρασης τους. Την έμπνευσή μας την αντλούμε από τη καθημερινότητα, τη ψυχολογία μας και γενικώς τη κοινωνικοπολιτική κατάσταση του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια οι γυναικείες φωνές ακούγονται πιο έντονα και τα σχετικά με το φύλο προβλήματα που τις απασχολούν βγαίνουν προς τα έξω. Μιας και η δική σας φωνή είναι γυναικεία και κάποιοι στίχοι σας αναφέρονται σαφώς σε κάποια από αυτά τα ζητήματα, βλέπετε κάποια βελτίωση στην ελληνική κοινωνία όσον αφορά την αντιμετώπιση της γυναίκας και των θηλυκοτήτων γενικότερα;

Έχουμε ένα βαθύ πατριαρχικό πρόβλημα στη κοινωνία μας που ζει και βασιλεύει το οποίο μολύνει το τρόπο σκέψης και τη ψυχική υγεία του ανθρώπου άσχετα από το τι φύλο είναι. Ζούμε σε μία πολύ σημαντική εποχή για τη κοινωνία μας στην οποία ακούγονται γυναικείες φωνές. Όχι αρκετά. Αλλά όλο και πιο πολύ. Όσο υπάρχει πατριαρχία δεν υπάρχει ισότητα.

Έχετε προφανώς πολύ ιδιαίτερες σχέσεις με τη Μελβούρνη, όπως δείχνει και το support σας στους Clamm στην αθηναϊκή συναυλία τους. Ποιες μπάντες θέλετε να μας προτείνετε από την τοπική σκηνή της πόλης;

Μια μπάντα που ακούμε πολύ αυτό το καιρό, αλλά είναι από Sydney, είναι οι C.O.F.F.I.N.

Τι θα θέλατε να περιλαμβάνει ένα ντοκιμαντέρ που θα έφτιαχνε για τους Frenzee ο σκηνοθέτης του μέλλοντος;

Να περιλαμβάνει μία παγκόσμια περιοδεία.

Σας ευχαριστούμε πολύ! Τα λέμε στις ζωντανές σκηνές!

Κι εμείς Μιχάλη! Καλή αντάμωση!

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Latest from Μιχάλης Κουρής

Related items