Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 19:18

Grave Pleasures 20/10/2023 @ Temple (Αθήνα), 21/10/2023 @ 8ball (Θεσσαλονίκη)

Written by 

Δελτίο τύπου

Grave Pleasures (FI) live in Greece 

20.10.23 // Temple // Αθήνα
Προπώληση: 123tickets.gr | Le Disque Noir | Crust 

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.123tickets.gr/el/events/grave_pleasures_ath.html

 21.10.23 // 8Ball // Θεσσαλονίκη

Προπώληση: Lotus Records | The Nephilim Store

 

Το apocalyptic post punk των Grave Pleasures έρχεται στην Ελλάδα! 

Έχοντας στις αποσκευές τους το σπουδαίο, τρίτο σε σειρά και κορυφαιότερο της μέχρι στιγμής πορείας τους full album "Plagueboys", οι all things death rockers Grave Pleasures έρχονται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2023, για δύο εμφανίσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σκοπός τους, να μας συνεπάρουν με τα ψυχρά Φινλανδικά τους vibes, να μας χορέψουν στους post punk ρυθμούς τους και να μας κάνουν να ονειροπολήσουμε ή / και αναπολήσουμε με τις κυνικά ρομαντικές μελωδίες τους!

Με μπροστάρη τον πολυπράγμονα Mat "Kvohst" McNerney (Hexvessel, Dødheimsgard κ.α.) στα φωνητικά, οι Grave Pleasures είναι για πολλούς το συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τις στάχτες των Beastmilk, ενός βραχύβιου μουσικού οχήματος, που μας απασχόλησε έντονα στα early-10's με την κυκλοφορία του θρυλικού -και μοναδικού- album τους "Climax" (2013). Η μουσική τους συνέχεια όμως, πλέον ενδεδυμένη με το uniform των Grave Pleasures, απέδειξε πως είχαν πολλά περισσότερα να δώσουν στη σκηνή, πέραν ενός πομπώδους one-hit-wonder!

Κι αν τα "Dreamcrash" (2015) και "Motherblood" (2017) full albums, κατέδειξαν τα συνθετικά τους ταλέντα, το φρέσκο "Plagueboys" έρχεται να εδραιωθεί ως το top moment της μέχρι στιγμής πορείας τους, αποτελώντας μία χορευτική pop goth γιορτή υπαρξιακής αποσύνθεσης, ταιριαστή με τα "γκρίζα" 20's. Το νέο πόνημα των Φινλανδών είναι ένας συναρπαστικός, δακρύβρεχτος και σαρδόνια χαμογελαστός χορός θανάτου, που αναδύεται μέσα από εκλεπτυσμένα σοφιστικέ συνθετικές εκφάνσεις και ηλεκτρισμένα γλυκόπικρες μελωδίες που φέρνουν στο μυαλό τα πάντα από Depeche Mode, Joy Division, πρώιμο David Bowie και Bauhaus, μέχρι The Cure, Killing Joke και Echo & The Bunnymen.

Στην κορυφαία στιγμή της μέχρι σήμερα πορείας τους, οι Grave Pleasures επισκέπονται τη χώρα μας, για δύο συναυλίες που θα μνημονεύονται για χρόνια!

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα