Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 21:30

Foo Fighters – Κυκλοφορία έκπληξη με νέο EP “Saint Cecilia” και ελεύθερη διανομή από την επίσημη σελίδα τους.

Written by 

Μπορεί τόσο ο Garfield όσο και οι Boomtown Rats να μισούν τις δευτέρες, αλλά οι Foo Fighters δώσανε έναν λόγο στο κόσμο για να γίνει όλη τους η εβδομάδα πιο ευχάριστη.

Η κυκλοφορία του νέου EP Saint Cecilia ήρθε να συμπέσει νε την αντίστροφη μέτρηση που υπήρχε στο επίσημο site του συγκροτήματος από τα τέλη του Οκτώβρη.

Η ιδέα δεν θα μπορούσε να μην έχει βγει από το υπέροχο μυαλό του frontman Dave Grohl και η κίνηση της κυκλοφορίας  του Saint Cecilia που αποτελείται από πέντε κομμάτια είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους φίλους τους συγκροτήματος που τους στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και προς τιμή όλων των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Foo Fighters έφτασαν στην πόλη του Austin στο Τέξας στα πλαίσια του Austin City Limits Music Festival. Saint Cecilia ήταν το όνομα του ξενοδοχείου που έμειναν, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από την προστάτιδα της μουσική και των μουσικών.

Οι συγκυρίες  αυτές τους ενέπνευσαν να ηχογραφήσουν νέο υλικό στο studio που υπήρχε απέναντι από το ξενοδοχείο. Δεν περιοριστήκαν μόνο στη ηχογράφηση και  τη κυκλοφορία, αλλά το διέθεσαν ελεύθερο για κατέβασμα στη επίσημη σελίδα τους στο διαδίκτυο.

Εδώ μπορείτε να το κατεβάσετε.

Η ηχογράφηση έγινε τελείως αυθόρμητα τις ημέρες της διαμονής τους στο Saint Cecilia Hotel και υπήρξε και συνεργασία με τους Preservation Hall Jazz Band. Το Saint Cecilia έχει μια απίστευτη ιστορία από τη στιγμή που δημιουργήθηκε μιας και δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο που λειτουργούμε σαν μπάντα και ότι η ίδια η ηχογράφηση αφήνει στην άκρη τις κλασσικές μεθόδους προσέγγισης δημιουργίας μουσικής, ηχογραφώντας αυθόρμητα  ότι μας εμπνέει.

H traclist του EP Saint Cecilia αποτελείται από τα εξής κομμάτια:

01. “Saint Cecilia”
02. “Sean”
03. “Savior Breath”
04. “Iron Rooster”
05. “The Neverending Sigh”

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα