Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 11:38

Οι δίσκοι του Bowie κυριαρχούν στα charts

Written by 

Χρειάστηκε να πεθάνει ο David Bowie και να προκληθεί η αίσθηση που μοιραία προκλήθηκε για να υπάρξει η πιθανότητα (προσέξτε: η πιθανότητα) κάποιο άλμπουμ του να φτάσει την κορυφή του Αμερικάνικου Albums Chart. Το Blackstar είναι πρώτο σε πωλήσεις μεταξύ των νέων κυκλοφοριών και θα κονταροχτυπηθεί για την πρώτη θέση του chart με το “25” της Adele και μαζί με αυτό με την αδυσώπητη ανθρώπινη βλακεία.

Μέχρι σήμερα η υψηλότερη θέση που δίσκος του Bowie έχει πετύχει στο ίδιο chart είναι η δεύτερη με το 'The Next Day', ενώ στο Top 10 έχουν μπει τα 'Let’s Dance', 'Station To Station', 'Young Americans', 'David Live', 'Diamond Dogs' και η συλλογή 'ChangesOneBowie'.

Στο μεταξύ, στην Μεγάλη Βρετανία έχουν ήδη ξεπουληθεί όλες οι διαθέσιμες κόπιες βινυλίου του Blackstar (μιλάμε για πάνω από 10.000 κόπιες). Το Blackstar βρίσκεται ήδη στην κορυφή των εκεί charts, στα οποία όμως έχουν μπει συνολικά 14 άλμπουμ του μεγάλου καλλιτέχνη (!), ενώ στα i-tunes charts sales επτά άλμπουμ του περιλαμβάνονται στο Top 40. 

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα