Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 09:16

The Smashing Pumpkins: O Billy Corgan παίζει μαζί με τον James Iha μετά από 16 χρόνια!

Written by 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω του Καθολικού Πάσχα, οι μουσικές ειδήσεις από το εξωτερικό δεν ήταν ιδιαίτερης σημασίας, ούτε καν η εμφάνιση των Rolling Stones στην Κούβα (η οποία διαφημίστηκε ως η πρώτη συναυλία rock συγκροτήματος στη χώρα εδώ και δεκαετίες, κάτι που είναι φυσικά εντελώς αναληθές μόνο και μόνο αν δείτε αυτή την playlist από τη συναυλία μίας τυχαίας μπάντας από το 2001 ή αυτό το βίντεο μίας άλλης ασήμαντης μπαντούλας από το 2005). Μία όμορφη είδηση, όμως, ήταν σίγουρα η προσωρινή επανένωση των τωρινών Smashing Pumpkins με τον παλιό κιθαρίστα τους, James Iha, στις 25/3 μετά από 16 χρόνια. Για την ιστορία, η εμφάνιση αυτή έγινε στο Ace Hotel του Los Angeles. Ο φυσικός ηγέτης Billy Corgan και ο drummer Jimmy Chamberlin έχουν απομείνει, μετά από μυριάδες αλλαγές, τα μοναδικά μέλη που υπήρχαν και στην αρχική σύνθεση. Ο James Iha γιόρτασε μάλιστα τα 48α του γενέθλια εκείνη την ημέρα.

Για την ιστορία, τα κομμάτια στα οποία συμμετείχε ο Iha ήταν τα Mayonaise, Soma, Rocket, Spaceboy, Today, Whir, Disarm, Angie (διασκευή Rolling Stones φυσικά) και Amarinthine. Δείτε τα παρακάτω video για γίνετε κι εσείς κοινωνοί των ιστορικών στιγμών:

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα