Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 16:41

Until your ears bleed: Δείτε πρόσφατα live των Black Sabbath & Metallica

Written by 

Σε ημέρες που η μουσική ειδησεογραφία δεν περιλαμβάνει κάποια “σοβαρή” ή σημαντική είδηση, δεν υπάρχει καλύτερη αποφόρτιση από το βίντεο μιας πρόσφατης συναυλίας. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για δύο…

Ξεκινάμε με τους Black Sabbath και μία από τις τελευταίες τους εμφανίσεις μέχρι να μπουν οριστικά στην ιστορία, όπως τουλάχιστον λένε οι ίδιοι εδώ και αρκετό καιρό. Αυτήν την περίοδο στο San Bernardino της California λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ Ozzfest Meets Knotfest, μία σύμπραξη δύο μεγάλων φεστιβάλ που διοργανώνονται από τον Ozzy (ένας είναι) και τους Slipknot. Τόση οικονομική δυσπραγία να έχει πέσει άραγε, ώστε να ενώνουν τις δυνάμεις τους όχι απλώς οι μπάντες, αλλά και τα φεστιβάλ; (φυσικά η απάντηση είναι ένα τρανό “ναι”). Το setlist περιλαμβάνει φυσικά κλασικά κομμάτια από τη δισκογραφία τους με Ozzy και περαιτέρω σχόλια δεν έχω επί τούτου. Παρότι η μαγνητοσκόπηση έγινε ανεπίσημα (λέγε με και bootleg) μέσα από το κοινό, ο ήχος και η εικόνα δίνουν το κλίμα της συναυλίας.

01. Black Sabbath

02. Fairies Wear Boots

03. After Forever

04. Into The Void

05. Snowblind

06. War Pigs

07. Behind The Wall Of Sleep

08. N.I.B.

09. Hand Of Doom

10. Rat Salad

11. Iron Man

12. Dirty Women

13. Children of the Grave

14. Paranoid

Κλείνουμε με λίγες άβολες στιγμές, καθώς βλέπουμε τους Metallica να παίζουν 5 κομμάτια ζωντανά στο Global Citizen festival στη New York City το Σάββατο. Το φεστιβάλ αυτό έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και φέτος συγκέντρωσε πλήθος διάσημων και ετερόκλητων μουσικών, όπως Demi Lovato, Rihanna, Kendrick Lamar, Eddie Vedder & Chris Martin. Οι άβολες στιγμές φυσικά φαίνονται στο βίντεο όταν η κάμερα κάνει ζουμ στις εκφράσεις των νεαρών φίλων της non-heavy μουσικής όσο οι Metallica εκτοξεύουν το ένα classic hit μετά το άλλο. ΟΚ δεν βγάζουν ακριβώς κραυγές τρόμου - άλλωστε οι Metallica, με τόσο τεράστια επιτυχία, λογικά θα θεωρούνται πλέον household names - αλλά όσο νά’ναι οι αντιδράσεις τους μαρτυρούν ελλιπή εξοικείωση με το αντικείμενο. Σημειωτέον πως οι Metallica είναι όπως πάντα ηγετικοί ζωντανά, ενώ για κάποιο λόγο νιώθω την ανάγκη να αναφέρω πως τους προλογίζει καταλλήλως ο Hugh Jackman.

01. For Whom The Bell Tolls

02. Master Of Puppets

03. One

04. Nothing Else Matters

05. Enter Sandman

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα