Ο Mick Jagger ήταν παρών στην ιστορική ήττα της Βραζιλίας από την Γερμανία, παρέα με πολλούς πλούσιους Βραζιλιάνους (αλήθεια, πόσους έγχρωμους είδατε στις εξέδρες των βραζιλιάνικων γηπέδων; Τα εισιτήρια ήταν προσιτά μόνο στους πλούσιους, λευκούς στην πλειονότητά τους, φιλάθλους). H παρουσία του Jagger, σε συνδυασμό με το ότι ο 70χρονος ροκ σταρ είδε όλες τις ομάδες που υποστήριξε δημόσια να καταβαραθρώνονται (πέραν της Αγγλίας, μίλησε υπέρ της Iταλίας και της Πορτογαλίας), οδήγησε τους έχοντες ελαφρυντικά λόγω σύγχυσης Βραζιλιάνους να του επιρρίψουν ευθύνη για την καταστροφή της εθνικής τους ομάδας (κοινώς τον κατηγόρησαν για γκαντέμη!). Ο Jagger απάντησε με χιούμορ ότι είναι υπεύθυνος για το πρώτο γκολ που δέχθηκε το θλιβερό απομεινάρι αυτού που κάποτε ήταν η Βραζιλία, όχι όμως για τα υπόλοιπα έξι.
Κακώς διαμαρτύρονται, φυσικά οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι αφού πρώτα επιτέθηκαν στον επιθετικό τους Fred, αποφάσισαν να το ρίξουν στο cyber-bullying κατά του Jagger (να υποθέσω ότι ο David Luiz και ο Marcelo δεν τους έφταιξαν σε τίποτα). Φυσικά, εμείς οι περήφανοι Έλληνες, μετά την εις βάρος της Sofia Vergara αθλιότητα, καλό είναι να μην πολυμιλάμε.
Όπως και να έχει, υπάρχει και μία λιγότερο μεταφυσική εξήγηση για όλο αυτό: ο Jagger προφανώς δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Το ότι πηγαίνει στο γήπεδο συχνά, δεν σημαίνει ότι καταλαβαίνει κιόλας τι βλέπει! Μόνο έτσι εξηγείται η αισιοδοξία του, τουλάχιστον για την Αγγλία και την Πορτογαλία. Σκεφτήκατε αυτή την εκδοχή, φίλοι Βραζιλιάνοι;
Υπό οποιαδήποτε όμως εκδοχή, ο Jagger βέβαια θα μπορούσε να προσφέρει μία μεγάλη υπηρεσία στους απανταχού παίκτες στοιχήματος: θα μπορούσε να δημοσιεύει προγνωστικά, ώστε να ξέρει και ο κόσμος τι να μην ποντάρει!