Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 12:57

Ακούστε το νέο EP των Ulver, λίγο πριν ξεκινήσουν νέα περιοδεία!

Written by 

Η κολλεκτίβα (μορφή που έχει τα τελευταία χρόνια η μπάντα) των Ulver δεν αφήνει ανικανοποίητους τους οπαδούς που επιθυμούν να ακούσουν ακόμη και τα κλειδωμένα στο συρτάρι ή τα πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων πονήματά τους. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση το αποτέλεσμα αξίζει αρκετά παραπάνω. Το νέο, λοιπόν, ΕΡ των Ulver ονομάζεται Sic Transit Gloria Mundi (μετάφραση: Έτσι Παρέρχεται Η Δόξα Του Κόσμου), μια φράση που χρησιμοποιόταν στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα μετά το 1408. Η έννοια του προσωρινού της γήινης δόξας απασχόλησε την παρέα του Kristoffer Rygg στο τελευταίο ολοκληρωμένο άλμπουμ The Assassination Of Julius Ceasar, και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη πως τα κομμάτια του ΕΡ προέρχονταν από τα sessions του δίσκου. Γιατί τότε να βρουν ξεχωριστή κυκλοφορία; Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι Ulver, τα συγκεκριμένα κομμάτια δουλεύτηκαν περισσότερο το καλοκαίρι και μπόρεσαν έτσι να ολοκληρωθούν σε μια μορφή αποδεκτή από την μπάντα. Πρόσθετο υλικό στα δύο νέα κομμάτια αποτελεί η διασκευή στο Power Of Love των Frankie Goes To Hollywood, το οποίο μάλιστα είχαν ξεκινήσει να το δουλεύουν πάνω από μία δεκαετία πίσω, όταν είχαν πέσει οι πρώτες σκέψεις για τη δημιουργία ενός pop δίσκου για τους Ulver. Η εταιρία των Ulver, House Of Mythology, θα κυκλοφορήσει το ΕΡ σε φυσική μορφή κάποια μεταγενέστερη χρονική στιγμή, πιθανότατα με κάποια bonus κομμάτια αγνώστων λοιπών στοιχείων. Προς το παρόν, οι Ulver ξαναβγαίνουν σε μίνι περιοδεία στην Ευρώπη και μάλιστα στις 16/11 στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Europavox, θα παίξουν με support τους Omegaray του Γιώργου Καρανικόλα!

Μπορείτε να ακούσετε το ΕΡ στο bandcamp των Ulver → https://ulver.bandcamp.com/album/sic-transit-gloria-mundi-ep

Για πιο casual ακροάσεις, υπάρχουν και οι αναρτήσεις των νέων κομματιών στο youtube με δύο video clip με γραφικά από την πρόσφατη περιοδεία τους (η οποία πέρασε και από την Αθήνα):

 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα