Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 13:17

Deafheaven: Ακούστε ένα νέο κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο τους!

Written by 

Οι Deafheaven από το San Fransisco της California είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες μπάντες του σύγχρονου σκληρού ήχου, καθώς το 2013 κατάφερε και έκανε το πολυπόθητο crossover στο mainstream κύκλωμα με το μνημειώδες Sunbather. Και μπορεί κάποιοι να τους θυμούνται ακόμη χάρη σε εκείνο το εμβληματικό (δεν θα φοβηθούμε τη λέξη) ροζ εξώφυλλο που ερχόταν σχεδόν κόντρα με τον ήχο τους, αλλά οι Deafheaven άντεξαν στο χρόνο και η επόμενη δουλειά τους (New Bermuda) ήταν εξίσου καλή, με τις απαραίτητες βελτιώσεις και τον υποχρεωτικό, θαρρείς, μικρο-εξευγενισμό στις μελωδίες. Αυτή η πορεία μεγάλωσε το fan base τους, αλλά δημιούργησε και αρκετούς πολέμιους, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις επιτυχίας. Εμείς ως γνωστόν ασχολούμαστε με μουσική, οπότε εγκρίνουμε (και ενίοτε συμμεριζόμαστε) τις ανησυχίες που εκφράζουν στο νέο κομμάτι που έβγαλαν χτες, το οποίο συνοδεύεται από βίντεο κλιπ. Πιστό στην παράδοση των μεγάλων σε διάρκεια κομματιών τους, το Honeycomb (περί αυτού ο λόγος) απασχολεί το ακουστικό μας πεδίο για λίγο παρακάτω από 12 λεπτά και ακούγεται μόνο δυνατά (όπως λένε και στις διαφημίσεις), στο υψηλό επίπεδο ποιότητας και συναισθηματικής έντασης που μας έχουν συνηθίσει.

Το Honeycomb θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο 4ο άλμπουμ της μπάντας, που θα έχει τον τίτλο Ordinary Corrupt Human Love και θα κυκλοφορήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα