Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 21:00

Hole: Επανασυνδέονται… υπό προϋποθέσεις

Written by 

Η Courtney Love εκδήλωσε ξανά την πρόθεσή της να επανασυνδέσει τις Hole, το συγκρότημα που την έκανε γνωστή διεθνώς. Η ερωτική σχέση της με τον Kurt Cobain δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αναγνωρισιμότητα της κυρίας Love. Μα κανέναν όμως. Μην επιμένετε για το αντίθετο, άπιστοι Θωμάδες.

Η πιο εκμεταλλεύτρια attention whore στα περίχωρα του Seattle (και βάλε) αισιοδοξεί πως οι Hole θα επανασυνδεθούν με την πιο κλασική τους σύνθεση (Love/Auf Der Maur/Erlandson/Schemel) το 2015, μιας και η αρνητική ένταση στις σχέσεις μεταξύ των μελών αποτελεί παρελθόν – μάλιστα έχουν κάνει μαζί κάποιες πρόβες. Θα πρέπει όμως, για να πετύχει η επανασύνδεση, να φτιάξουν μουσική που να έχει νόημα στην σύγχρονη εποχή, άρα θα αναζητήσουν έναν μοντέρνο παραγωγό (ο Albini π.χ. θα την χαλούσε, αν και δεν θα υπάρχει λόγος να ασχοληθεί ο όποιος Albini με κάποιαν ατάλαντη). Όσο για τους κακεντρεχείς που υποστηρίζουν πως η επανασύνδεση γίνεται για τα χρήματα, η κυρία Love δεν τους έχει ανάγκη, ούτε αυτούς ούτε τα χρήματα. Η κύρια ασχολία της αυτήν την περίοδο είναι η ηθοποιία: θα συμμετέχει στην επόμενη σεζόν του Sons Of Anarchy, λέει, ενώ αναζητά τον κύριο πρωταγωνιστή για την κινηματογραφική βιογραφία του Cobain για μία παραγωγή που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Σε αυτή τη φάση της ζωής (μόλις πενηντάρισε η κυρία) δεν κρατάει έχθρα σε κανέναν – εκτός από τον Billy Corgan. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν αφήνει το πτώμα των Smashing Pumpkins να κοιμηθεί εν ειρήνη και κυκλοφορεί ως γνωστόν δύο (!) άλμπουμ μαζί τους μέσα στο 2015. Πρόσφατα παρουσίασε ζωντανά δύο κομμάτια για πρώτη φορά, τα Burnt Orange Black (εντελώς νέο υλικό – βαρετή μπαλάντα που δεν ακούγεται) και Methuselah (ανασυρμένο από sessions του Mellon Collie – μπαλάντα κι αυτή, αλλά διαθέτει μία ενέργεια, ακούγεται, έστω κι αν μετά από 18 χρόνια στο συρτάρι οι αράχνες κάνουν αισθητή την παρουσία τους). 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα