Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 05:11

Leonard Cohen: Νέο άλμπουμ τον Σεπτέμβριο

Written by 

Λέξεις όπως «αγέραστος», «αειθαλής» και άλλες που δηλώνουν ακμαιότητα σε μία μεγάλη ηλικία, είναι κομμένες και ραμμένες για περιπτώσεις όπως αυτή του Leonard Cohen, ο οποίος νιώθει ακόμη δημιουργικός σε ιδιαίτερα μεγάλη ηλικία. Το 13ο άλμπουμ της καριέρας του θα έχει τίτλο Popular Problems και κυκλοφορεί την 23η Σεπτεμβρίου, «δύο μέρες μετά τα 80α γενέθλιά του», όπως υπερήφανα δηλώνει η ανακοίνωση στην σελίδα του στο facebook. Χαρακτηριστικό είναι πως οι πρώτες φήμες για την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ εμφανίστηκαν με έναν παλαιάς κοπής τρόπο: στο έντυπο πρόγραμμα του Leonard Cohen Event (μίας εκδήλωσης που έγινε στην Ιρλανδία από οπαδούς του), μέσα στο κείμενο του υπεύθυνου της επίσημης ιστοσελίδας του Cohen.

Ως προπομπός του δίσκου επιλέχθηκε το κομμάτι Almost Like The Blues, για το οποίο έχει κυκλοφορήσει επισήμως ένα lyric video. Το κομμάτι, όπως περιμένουν όσοι παρακολουθούν την πορεία του κυρίου Cohen τα τελευταία 10+ χρόνια, αποτελεί μία ισχυρή δοκιμασία για το subwoofer σας, αφού οι συχνότητες της φωνής του έχουν γίνει ιδιαιτέρως χαμηλές. Οι (προσωπικοί, εννοείται) στίχοι του Almost Like The Blues βρίσκονται προς το παρόν αναρτημένοι και στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού New Yorker.

Μιας και αναφέρθηκε η ηλικία του Cohen, μπείτε στην σελίδα Honoring Leonard Cohen On His 80th Birthday, όπου θα βρείτε πληροφορίες για το παγκάκι που προτίθενται να κατασκευάσουν κάποια fan fora προς τιμήν του στην Ύδρα και για το πώς μπορείτε να συνεισφέρετε κι εσείς στο project.

 

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα