Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 16:24

AC/DC: Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε (το νέο άλμπουμ)

Written by 

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που γράφαμε ότι οι AC/DC όχι μόνο δεν θα το διαλύσουν μετά την ανακοίνωση του Malcolm Young ότι λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας δεν θα μπορεί να ακολουθήσει τις όποιες υποχρεώσεις τους, αλλά και θα κυκλοφορούσαν σύντομα νέο άλμπουμ. Πριν λίγο βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκαν από το επίσημο site τους πιο χειροπιαστές λεπτομέρειες σχετικά. Το άλμπουμ θα τιτλοφορείται “Rock Or Bust” – κοινώς Rock ή τίποτα, κανένας συμβιβασμός, αυτό γουστάρουμε αυτό κάνουμε, ακόμη κι αν μας οδηγήσει στην (οικονομική) καταστροφή. Καμία τέτοια καταστροφή, φυσικά, δεν υφίσταται για τους αγαπητούς Αυστραλούς, οι οποίοι πιθανότατα έχουν εξασφαλίσει μερικές γενιές τυχερών απογόνων. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά την άνοιξη του 2014 υπό την τεχνική επίβλεψη των Brendan O ‘Brien και Mike Fraser, όπως και το προηγούμενό τους Black Ice και θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου αυτού του έτους. Ένα μικρό, κατά πως φαίνεται, δείγμα του Play Ball, ενός εκ των 11 κομματιών του δίσκου, θα ακούσουμε αν συντονιστούμε στο… Turner Sports στις 27 του τρέχοντος μήνα, αφού θα αποτελεί το μουσικό σήμα της καμπάνιας του καναλιού για την postseason του Major League Baseball (μην χασμουριέστε, σας παρακαλώ, δεν είναι δα και κρίκετ).

Ακόμη μεγαλύτερο νέο, φυσικά, αποτελεί η αναμενόμενη παγκόσμια περιοδεία τους μέσα στο 2015, με αντικαταστάτη του Malcolm τον ανιψιό του και φυσικά ανιψιό του Angus, Stevie Young. Σε αυτό το σημείο να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους της περιοδείας πως ναι, οι Έλληνες σας δεχόμαστε για να ξαναέρθετε και θα σας υποδεχτούμε πάλι με χαρά – οι τσέπες μας, από την άλλη, δεν ξέρω πόσο ευτυχείς θα αισθάνονται σε αυτή την προοπτική…

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα