Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 06:14

Reunion Tours: Βροχή ανακοινώσεων

Written by 

Ένας μικρός χαμός γίνεται τις τελευταίες μέρες με ανακοινώσεις επανενώσεων παλιών σχημάτων και αντιστοίχων reunion tours. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Οι πολύ αγαπητοί σε όλους μας (και όχι άδικα) Jesus And Mary Chain πρόκειται να περιοδεύσουν στις Η.Π.Α. παίζοντας το ιστορικό (όσο και χαωτικά θορυβώδες) Psychοcandy στο σύνολό του στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την κυκλοφορία του, αλλά και πολλά άλλα κλασικά τους κομμάτια. Η τουρνέ θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Μάιο στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, αν στο μεταξύ δεν αλληλοσκοτωθούν οι αφοί Reid.

Babes In Toyland, το all girl noise punk σχήμα από την Minneapolis, θα περιοδεύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 24 και 28 Μαίου, ενώ, όπως φαίνεται, έχουν κλείσει εμφάνιση και στο ιδιαίτερα αγαπητό στα μέρη μας Primavera Sound Festival (Βαρκελώνη 27-30 Μαϊου). Θα προηγηθεί live στο Roxy (Λος Άντζελες) στις 12 Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε ότι οι Babes In Toyland έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ - 'Spanking Machine' (1990), 'Fontanelle' (1992) και 'Nemesisters' (1995) – πριν διαλυθούν το 2001. Στην τουρνέ αυτή το φοβερό αυτό γκρουπ θα εμφανιστεί με το line-up του 'Fontanelle' δηλαδή τις Kat Bjelland, Maureen Herman και Lori Barbero

Η Kat Bjelland δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί παλιοί fans που θα ήθελαν να τις δούν (ο γράφων περιλαμβάνεται σε αυτούς, αλλά μάλλον θα μείνει με την επιθυμία…) αλλά και νεώτεροι, μεταξύ των οποίων ο γιος της (οι νεώτεροι πιθανόν να έχουν εφιάλτες μετά τα live, κάποιες προειδοποιήσεις επί του εισιτηρίου συνίστανται).

Και φυσικά υπάρχει η τουρνέ των Faith No More στην Βόρειο Αμερική σε διάφορες ημερομηνίες, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο και καταλήγοντας τον Αύγουστο, Οι Faith No More έχουν ξαναβρεθεί στο δρόμο, βέβαια, προ λίγων ετών (περνώντας και από τα μέρη μας), όμως αυτή την φορά η τουρνέ τους θα συνοδεύεται, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, από τον πρώτο δίσκο τους μετά από 18 χρόνια (πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάιο). Στο μεταξύ το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι το νέο τους single με τίτλο Superhero θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου σε 7ιντσο με περιορισμένη αντίτυπα αλλά και ψηφιακά στις 31 Μαρτίου.

Κοντά σε αυτούς, προσθέστε την επανενεργοποίηση των Ride, για την οποία επίσης σας έχουμε μιλήσει (θα είναι headliners στο Primavera Sound Festival ενώ έχουν ανακοινώσει διάφορες εμφανίσεις ανά τον κόσμο κατά την διάρκεια του Μαϊου και του Ιουνίου) και έχετε ένα mini alternative rock stardom σε περιοδεία, χωρίς όμως προγραμματισμένη στάση στα μέρη μας. Δεν ξέρουμε τι σχέδια ή διαθεσιμότητα έχουν όλα αυτά τα εξαιρετικά συγκροτήματα, αλλά κάποια απόπειρα επαφής από τους ντόπιους promoters δεν θα έβλαπτε…

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα