Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 08:08

Οι πολιτικές ανησυχίες των popstars

Written by 

Με τις εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων που θα λάβουν το χρίσμα των αμερικανικών κομμάτων στις προεδρικες εκλογές του 2016 να πλησιάζουν, διάφοροι μουσικοί αστέρες έχουν για ανεξιχνίαστους λόγους καταληφθεί από πολιτική φρενίτιδα. Το σύνθημα έδωσε ο παντελώς ανόητος Kanye West, που δήλωσε στις 30 Αυγούστου κατά την βράβευσή του στα MTV Video Music Awards ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2020, βομβαρδίζοντας το έκπληκτο κοινό με κοινοτυπίες για “ανθρώπους που πιστεύουν στην αλήθεια” και τα συναφή και την Chelsea Clinton να εκφράζει μόλις χθες την υποστήριξή της στο εγχείρημα (το όνομα που του δώσανε πρέπει να το έχει τραυματίσει βαθιά αυτό το κορίτσι). Η Taylor Swift ενθουσιάστηκε, φαίνεται από την όλη προοπτική, ώστε έθεσε εαυτήν στην διάθεση του West, λέγοντας ότι είναι ανοιχτή σε πιθανή πρότασή του να αναλάβει τα καθήκοντα της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο πλάι του. Την υποστήριξή της όμως στον West εξέφρασε και η Rihanna, προσφέροντας στο φιλόδοξο εγχείρημα και το δικό της ειδικό βάρος.

Και εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει, τη σκυτάλη πήρε η γνωστή για σειρά ατυχών δηλώσεών της Azealia Banks, η οποία, αφού εξέφρασε την υποστήριξή της για το ξενοφοβικό πρόγραμμα του Donald Trump για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής (θυμίζουμε ότι η Banks είναι αφροαμερικανή), ξεκίνησε ένα παραλήρημα για το ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της Αμερικής και πως θα επιλυθεί. Δεν θα σας μεταφέρω λεπτομέρειες γιατί το όλο πράγμα είναι παντελώς ασυνάρτητο, σας λέω απλώς ότι κατέληξε κάνοντας στροφή 360 μοιρών (όπως έχει πει επιφανής πολιτικός μας), δηλώνοντας ότι δεν υποστηρίζει πραγματικά τον Trump. Aυτά, για να μην νομίζετε ότι στα μέρη μας έχουμε την αποκλειστικότητα στα νούμερα.

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα