Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 10:50

Νέα δουλειά και διασκευή - έκπληξη από τον Brian Eno

Written by 

Η λέξη «ακούραστος» ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του Brian Eno, ο οποίος μπορεί να έχει φτάσει τα 67, αλλά συνεχίζει να προσθέτει νέα κομμάτια στην πλούσια εργογραφία του. Η νέα του δουλειά ονομάζεται The Ship και θα κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου, ως συνήθως μέσω της Warp. Το άλμπουμ αποτελείται από δυο μακροσκελείς συνθέσεις (The Ship και Fickle Sun) και φέρεται να είναι εμπνευσμένο σε κάποιο βαθμό από την ιστορία του Τιτανικού. Η έκπληξη κρύβεται στο τρίτο μέρος της δεύτερη σύνθεσης (I'm Set Free) το οποίο αποτελεί διασκευή στο κομμάτι των Velvet Underground (από το ομώνυμο τρίτο LP τους). Δυστυχώς δεν έχει δοθεί ακόμα κάποιο δείγμα οπότε θα πρέπει να περιμένουμε (με περιέργεια είναι η αλήθεια) για να διαπιστώσουμε πως θα ακούγεται.

Το τελευταίο solo άλμπουμ του Eno με τίτλο Lux είχε κυκλοφορήσει το 2012, ενώ είχαν μεσολαβήσει δυο αξιόλογοι συνεργατικοί δίσκοι με τον Karl Hyde των Underworld (Someday World και High Life, αμφότερα του 2014).

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα