Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 19:27

Σπουδαία νέα για τους Faith No More

Written by 

Εδώ και αρκετούς μήνες οι Faith No More μας προετοίμαζαν (διαβάστε εδώ και εδώ) για κάτι καλό που είχαν στα σκαριά (όλοι υποψιαζόμασταν τι μπορεί να είναι αυτό, ένα νέος δίσκος προφανώς). Τελικά, ο μπασίστας του συγκροτήματος Billy Gould έδωσε τέλος στην περιέργεια μας καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone αποκάλυψε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσει η νέα τους δουλειά, η πρώτη μετά το Album of the Year του 1997.

Ο έβδομος (χωρίς τίτλο μέχρι στιγμής) δίσκος της μπάντας από το Σαν Φρανσίσκο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2015, ενώ πολύ νωρίτερα, στις 28 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους θα βγει στην αγορά σε περιορισμένη έκδοση, στο πλαίσιο του event Record Store Day's Black Friday, το πρώτο single Motherfucker (το οποίο είχαν πρωτοπαρουσιάσει τον Ιούλιο σε συναυλία τους στο Hyde Park του Λονδίνου). Την παραγωγή του ανέλαβε ο ίδιος ο Gould, ενώ οι Faith No More συνέστησαν τη δική τους εταιρία (Reclamation Records) για να έχουν τον πλήρη έλεγχο (τη διανομή θα αναλάβει φυσικά η εξαιρετική Ipecac Records του frontman τους Mike Patton).

Στη ίδια συνέντευξη ο Gould δήλωσε χαριτολογώντας ότι ελπίζει να μην ακούγονται πλέον σαν πενηντάρηδες… παρότι αυτή είναι η ηλικία τους (μάλλον το κομμάτι Midlife Crisis του 1992 ήταν προφητικό). Εμείς πάλι τους έχουμε εμπιστοσύνη, καθώς έχουν αποδείξει την αξία τους πολλάκις στο παρελθόν.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα